Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Καθημερινά πνευμονολογικά ζητήματα-από τη σκοπιά του ασθενούς

Επιστημονική εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας στο Νεοχώρι με θέμα «Καθημερινά πνευμονολογικά ζητήματα από τη σκοπιά του ασθενούς».

H γρίπη, οι εμβολιασμοί, ο καρκίνος του πνεύμονα, το κάπνισμα και οι χρόνιες πνευμονοπάθειες, αποτελούν καθημερινά πνευμονολογικά προβλήματα στην κλινική πράξη, που οδηγούν συχνά τον ασθενή να αναζητήσει βοήθεια στον Πνευμονολόγο. Ειδικότερα ως προτεραιότητα της περιόδου αυτής αποτελεί ο έγκαιρος αντιγριπικός εμβολιασμός των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, καθώς προσφέρει κάλυψη στο 80 % των ασθενών και αποτελεί την καλύτερη ασπίδα προστασίας έναντι του ίου της γρίπης.

Η ενημέρωση του κοινού και των ασθενών για τα ζητήματα αυτά πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα της ιατρικής κοινότητας και για το λόγο αυτό ο Ιατρικός σύλλογος Καρδίτσας σε συνεργασία με τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, την τοπική κοινότητα Νεοχώριου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού διοργάνωσαν σχετική ομιλία με θέμα «Καθημερινά Πνευμονολογικά ζητήματα-απ΄τη σκοπιά του ασθενούς» την Κυριακή 09/10/2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο Νεοχωρίου με αντικείμενο τα ζητήματα αυτά και κεντρικό ομιλητή τον Πνευμονολόγο – Φυματιολόγο  Ζαχαρή Γιώργο.

Στον χαιρετισμό τους τόσο ο Δήμαρχος του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα κ. Τσιαντής Δημήτριος όσο και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Κουλοκτσής  Σωτήριος αναφέρθηκαν στην προσπάθεια που γίνεται για την ενημέρωση με σκοπό την πρόληψη και έγκυρη διάγνωση στους πολίτες του νομού μας. Στην επιστημονική εκδήλωση την οποία παρακολούθησαν πολλοί κάτοικοι του χωρίου παρευρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος  του Ιατρικού Συλλόγου κ. Σπάνιας Αριστοτέλης, ο πρόεδρος της κοινότητας Νεοχωρίου κ. Κρομμύδας Βαγγέλης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Καραντώνης Γεώργιος και οι Αντιδήμαρχοι κ. Γωγούλος Γεώργιος και κ. Σακκελαρίου Γιώργος.

Την επομένη Κυριακή ο Ιατρικός Σύλλογος θα πραγματοποιήσει ενημερωτική – επιστημονική εκδήλωση στο Ξυνονέρι Καρδίτσας.

14599915_10154601186844660_1707530336_o

14620105_728201423984692_1821234171_n




Total
0
Shares
Previous Article

5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπτυξιακής Ψυχολογίας

Next Article

Ανακοίνωση του Αθλητικού Συλλόγου Αναγέννηση 1904