Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Καθαριότητα από τη Κοινότητα Μουζακίου

diasela koinotita Mouzakiou kathariotita 1

 Παρατηρώντας ότι  η χώρα μας ειδικά στις μεγάλες πόλεις, έχει αποκτήσει πολίτες ,αδιάφορους στις διάφορες κακοτεχνίες , στους βανδαλισμούς και στις καταστροφές.

Έχουμε καταντήσει να ζούμε σε ένα περιβάλλον από τα χειρότερα, που υπάρχουν σήμερα στις σύγχρονες χώρες.

Θεωρούμε απολύτως φυσιολογικό να μην βλέπεις πια στους δρόμους ,οδικό σήμα της τροχαίας καθαρό και ευανάγνωστο, κολώνα χωρίς να είναι λερωμένη γεμάτη αυτοκόλλητα και αφίσες, πεζοδρόμιο γεμάτο πεταμένες γόπες και σπασμένο, μπάζα αφημένα δεξιά και αριστερά και τόσα άλλα στραβά και άναρχα .Και επειδή ακριβώς το μάτι μας τα συνήθισε ,τα θεωρεί φυσιολογικά και δεν μας ενοχλούν.

Αν λοιπόν αύριο το πρωί το κράτος η ο δήμος μας είχε χρήματα και όλα αυτά τα φρόντιζε και τα επισκεύαζε και εμείς σαν λαός συνεχίζαμε να συμπεριφερόμαστε έτσι όπως συμπεριφερόμαστε σήμερα ,θα κάναμε μια τρύπα στο νερό. Δεν φτάνει που έχουμε πτωχεύσει και έπρεπε να περισώσουμε αυτά τα λίγα που με τον κόπο μας φτιάξαμε , αφού δεν έχουμε χρήματα να τα συντηρήσουμε ,εμείς κάθε μέρα καταστρέφουμε κι άλλα.

Έχουμε λερώσει τα πάντα, τα έχουμε γράψει ,τα έχουμε σπάσει  και αυτό συμβαίνει παντού δυστυχώς .Σκέτη αιμορραγία και η συμπεριφορά μας.

Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία ,να θεωρήσουμε τα κοινά αγαθά και προσωπικά δικά μας και δεν τα περιφρουρήσουμε ,όσους φόρους και  τέλη να πληρώνουμε  την άλλη μέρα χαμένοι θα πηγαίνουν οι κόποι μας. Το ίδιο θα βλέπουμε όπως και σήμερα στο ποτάμι, στις παιδικές χαρές, στις πλατείες, στα ρέματα ,σε όλους τους δημόσιους χώρους ,παντού ασχήμια.

Η καλύτερη καθημερινότητα θα μπορούσε να σε κάνει να αντέξεις και την φτώχεια ακόμη .Αλλά σε ένα περιβάλλον γεμάτο αγένεια δεν πιστεύουμε ότι το φάρμακο της νοσηρής αυτής κατάστασης είναι τα καλύτερα οικονομικά αλλά η παιδεία από το σπίτι και η αλλαγή  της νοοτροπίας μας.
Είναι  πράγματι καιρός να προσφέρουμε κάτι στο τόπο μας μέσα από τον μικρόκοσμο, που ζούμε ο καθένας μας ,λίγο χαμόγελο, λίγη περισσότερη ευγένεια, ένα πεταμένο σκουπίδι λιγότερο, ίσως μια καθαριότητα ,για όποιον μπορεί και μια διαμαρτυρία όταν βλέπουμε κάποιον να λερώνει, να μολύνει και να καταστρέφει.
Η ουσία είναι μία. Όλα είναι  θέμα  παιδείας και λειτουργίας της κοινωνίας. Η καθαριότητα μιας πόλης είναι θέμα οργάνωσης και κουλτούρας και συμμετέχουν όλοι, πολίτες και δήμος.

Με αφορμή τα παραπάνω, ο πρόεδρος της κοινότητας Μουζακίου Αχιλλέας Καταραχιάς ,οι σύμβουλοι της κοινότητας  Μαρία Λαζαρίνα και Αρετή Πλακιά καθώς και οι εθελοντές Χρήστος Διαμαντής και Δημήτριος Ζυγουλάκης προέβησαν  τη  Τετάρτη 30/10 στο καθαρισμό του δρόμου από τη διασέλα και θα συνεχιστεί  και τις επόμενες ημέρες έως και την είσοδο της πόλης μας από τα Τρίκαλα. Δεκάδες αντικείμενα και απόβλητα  πεταμένα στις άκρες του δρόμου. Πλαστικά μπουκάλια, ποτηράκια του καφέ, πλαστικές συσκευασίες από  τρόφιμα και πολλά άλλα κοσμούσαν δεξιά και αριστερά τον δρόμο.

Ο σκοπός  της ενέργειας αυτής ,πέρα από τη καθαριότητα ,είναι να ευαισθητοποιήσει και να  κινητοποιήσει τους δημότες μας , για αντίστοιχες μελλοντικές πρωτοβουλίες.

diasela koinotita Mouzakiou kathariotita 2




Total
0
Shares
Previous Article
ergotelis Mouzaki proponisi

Στο Μουζάκι η τελευταία προπόνηση του Εργοτέλη πριν τα Τρίκαλα

Next Article
diakopi revmatos deddie

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος για τεχνικούς λόγους στο Δήμο Μουζακίου