Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κατάθεση πρόσθετων δικαιολογητικών για την εξόφληση των δικαιούχων αγροτών για τις ζημιές από τον ΙΑΝΟ

agrotes ianos

Κατάθεση πρόσθετων δικαιολογητικών για την εξόφληση των δικαιούχων των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών και κατόχων αγροτικών εκμεταλλεύσεων για τις ζημιές που προκλήθηκαν από την θεομηνία «ΙΑΝΟΣ».

Το Υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε νέα εγκύκλιο (την υπ’ αριθμ. ΥΠΟΙΚ 111822 ΕΞ 2021/14-09-2021) που αφορά πέραν των άλλων και στα δικαιολογητικά πληρωμής των δικαιούχων αγροτών και κατόχων αγροτικών εκμεταλλεύσεων, για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τη θεομηνία «ΙΑΝΟΣ».

Με βάση την ανωτέρω εγκύκλιο, οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και οι κάτοχοι γεωργικών εκμεταλλεύσεων, οι οποίοι κατέθεσαν φάκελο με δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας (ΔΑΟ) της Π.Ε. Καρδίτσας για αποζημίωση, προκειμένου να εξοφληθούν γρήγορα στο ποσοστό που καθόρισε το Υπουργείο Οικονομικών, είτε πήραν προκαταβολή είτε όχι, οφείλουν άμεσα να υποβάλλουν στην υπηρεσία μας (Λ.Δημοκρατίας 46, στην Καρδίτσα) νέα Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986 με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής, ότι:.

α. ο δικαιούχος δεν αποζημιώνεται από άλλο φορέα για τις ζημιές της παρ.3 του άρθρου 4 του ν.4797/2021 από την θεομηνία-πλημμύρα της 18ης -19ης Σεπτεμβρίου 2020 (Φαινόμενο «ΙΑΝΟΣ”) .

β. Δεν υπάρχει ασφαλιστικό συμβόλαιο κάλυψης ζημιών από την θεομηνία-πλημμύρα της 18ης -19ης Σεπτεμβρίου 2020 (Φαινόμενο «ΙΑΝΟΣ”).

γ. Ήταν κατά κύριο επάγγελμα αγρότης ή κάτοχος εκμετάλλευσης κατά την διάρκεια του Φαινομένου «ΙΑΝΟΣ» την 18η -19η  Σεπτεμβρίου 2020 και διατηρεί την ιδιότητα αυτή μέχρι και σήμερα .

Την δήλωση μπορούν να την παραλαμβάνουν οι δικαιούχοι από την υπηρεσία μας με το κείμενο συμπληρωμένο, να συμπληρώνουν τα στοιχεία τους και να την καταθέτουν άμεσα. Η θεώρηση του γνησίου της υπογραφής μπορεί να γίνει και από την  υπηρεσία.

Επισημαίνεται ότι όσο πιο γρήγορα κατατεθούν οι υπεύθυνες δηλώσεις τόσο πιο γρήγορα θα αποσταλούν οι φάκελοι στο Υπουργείο για την τελική εξόφληση.

Υπενθυμίζεται ότι το τελικό ποσοστό αποζημίωσης για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες καθορίστηκε στο 55% της εκτιμηθείσας ζημιάς από τις επιτροπές.

Επομένως, όσοι έλαβαν προκαταβολή 20% θα εξοφληθούν στο υπόλοιπο ποσό (δηλαδή θα λάβουν επιπλέον 35% της εκτιμηθείσας ζημιάς) ενώ όσοι δεν έλαβαν προκαταβολή θα λάβουν το 55% της εκτιμηθείσας ζημιάς.

Για τυχόν διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην υπηρεσία μας, (Λ. Δημοκρατίας 46,στην Καρδίτσα), στα τηλέφωνα 24413 55202, κ. Δημήτριο Κωστή, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης και 24413 55248, κ. Κωνσταντίνο Χόντο, αρμόδιο γεωπόνο της υπηρεσίας.

Καρδίτσα,29 Σεπτεμβρίου 2021

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article
oksia zimies

Ευχαριστήριο – Προσκλητήριο από τους οδικώς ταλαιπωρημένους κατοίκους και φίλους της Οξυάς

Next Article
Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας: No time to die

«No time to die» στον Θερινό Κινηματογράφο Καρδίτσας από την Πέμπτη 30/09

Related Posts

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ξεκινούν οι διαδικασίες διαβούλευσης για την ΟΧΕ Πολιτιστικών - Τουριστικών Διαδρομών - Ανοικτή Πρόσκληση για τις Ημερίδες Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος Θεσσαλία 2021-2027
Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για την Π.Π. 2021-2027

Ανοιχτή Διαβούλευση για την εξειδίκευση της Στρατηγικής και του Σχεδίου Δράσης  της επικαιροποιημένης ΟΧΕ Νήσων Β. Σποράδων για…