Καταστροφική πυρκαγιά στα ορεινά του Δήμου Πύλης (video-φωτο)

 

Πρώτη φορά στα χρονικά ξεσπά τέτοια μεγάλη καταστροφική φωτιά σε ορεινή περιοχή του δήμου Πύλης Τρικάλων.

Συγκεκριμένα, σήμερα το μεσημέρι η εστία φωτιάς άρχισε από πολύ κοντά στο χωριό Λογγιές του Δ.Δ. Κοτρωνίου, του δήμου Πύλης Τρικάλων.

Αμέσως η φωτιά εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα και με την βοήθεια ισχυρών νοτίων ανέμων που έπνεαν στην ευρύτερη περιοχή, έφτασε στο πυκνό δάσος με τα πεύκα, πουρνάρια και άλλα δέντρα που βρίσκεται πάνω από το χωριό.

Μετά η φωτιά συνέχισε την καταστροφική πορεία και πέρασε πάνω από το δρόμο Πύλης-Ελάτης, κάνοντας στάχτη μία καντίνα, ενώ πέρασε δίπλα από πρατήριο υγρών καυσίμων και συνέχισε τον πορεία της νοτιοανατολικά του Κοτρωνίου.

Μεγάλη η προσπάθεια των αντρών της Πυροσβεστικής για να περιορίσει την φωτιά που κινούνταν πολύ γρήγορα. Η κυκλοφορία των οχημάτων είχε διακοπεί, προς και από την Ελάτη.

Σημαντική ήταν η συνδρομή ενός πυροσβεστικού αεροπλάνου Canadair, το οποίο πραγματοποίησε επιτυχείς ρίψεις (δείτε το βίντεο). Πριν από λίγο η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και η πυροσβεστική επιχειρεί σε μικρές εστίες, ενώ θα υπάρξει επιφυλακή για τυχόν αναζωπύρωση, καθώς οι άνεμοι δεν έχουν σταματήσει στην περιοχή.

Στο σημείο ήταν και άντρες της Αστυνομίας με επικεφαλής τον διοικητή της Δ.Α. κ. Γιώργο Σπηλιόπουλο.

Στην κάμερα του trikalaola.gr μιλά ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης και ο ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων κ. Βασίλειος Τσιούτσιας.

Δείτε το βίντεο με πλάνα και από drone και τις φωτογραφίες που κατέγραψε το trikalaola.grTotal
0
Shares