Κατασκηνώσεις Δρακότρυπας και Καστανιάς: …..δεῖ δὲ χρημάτων …αλλά και πρωτοβουλιών

.

Την ανάγκη επαναλειτουργίας των παιδικών κατασκηνώσεων της Δρακότρυπας Δήμου Μουζακίου και της Καστανιάς Δήμου Καρδίτσας (πρώην Δήμου Ιτάμου), οι οποίες είναι κλειστές και αναξιοποίητες, ανέδειξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου, με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας, η οποία συζητήθηκε στη Βουλή την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε γενικότερα στη λειτουργία του κατασκηνωτικού θεσμού, ο οποίος πρέπει να επανατοποθετηθεί σε νέες και σύγχρονες βάσεις, προκειμένου να είναι χρήσιμος στη λαϊκή οικογένεια και στην τοπική οικονομία. Συνέδεσε δε τη λειτουργία των κατασκηνώσεων που ανήκουν στο Υπουργείο Παιδείας με τη «συμπληρωματική εκπαιδευτική διαδικασία, η οποία μπορεί να ολοκληρώσει τη δημόσια εκπαίδευση και να την καταστήσει  ελκυστική και αποτελεσματική». Ως προς τις κατασκηνώσεις της Δρακότρυπας και της Καστανιάς, οι οποίες έχουν παραχωρηθεί εδώ και χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ζήτησε την επαναλειτουργία τους προκειμένου να «προσφέρουν ευκαιρίες εναλλακτικής και βιωματικής εμπειρίας στα παιδιά-μαθητές κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών τους, ιδιαίτερα σε εκείνα που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα, και, μάλιστα, να περιλάβουν ευκαιρίες αναψυχής και εξυπηρέτησης και άλλων κοινωνικών κατηγοριών, όπως τα ΑμεΑ και οι υπερήλικες».

Ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου, συνέπλευσε με τη βουλευτή στον προβληματισμό για τον κατασκηνωτικό θεσμό και αναφέρθηκε στο ιστορικό της παραχώρησης των κατασκηνώσεων στους Δήμους. Ο κ. Γαβρόγλου αναρωτήθηκε γιατί οι Δήμοι δεν κατάφεραν να λειτουργήσουν τις κατασκηνώσεις, σύμφωνα και με τις συμβάσεις παραχώρησης, όπως και για το γεγονός ότι οι δημοτικές αρχές ούτε  έχουν επισημάνει τα προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίζουν, ούτε έχουν υποβάλει, έστω, κάποιες προτάσεις. Ο υπουργός, ωστόσο, δήλωσε ανοιχτός σε διάλογο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και πρόθυμος να συζητήσει ακόμη και την αλλαγή του νομικού καθεστώτος που διέπει τις κατασκηνώσεις και τις συμβάσεις παραχώρησής τους. Τέλος, ο κ. Γαβρόγλου ζήτησε από την κ. Κατσαβριά να μεταφέρει στους δήμους την επιθυμία του, οι κατασκηνώσεις στο Νομό Καρδίτσας να αποτελέσουν σημείο συνάντησης του Υπουργείου Παιδείας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΚαρδίτσαςTotal
0
Shares