Κάρτα μαθητή: Σήμερα η νέα δήλωση αποτελέσματος στο self-testing.gov.gr

sxoleia

Κάρτα μαθητή: Σήμερα η νέα δήλωση αποτελέσματος στο self-testing.gov.gr

Νέα self tests και έκδοση σχολικών καρτών για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να μπορέσουν να μπουν στα σχολεία την αύριο Πέμπτη (13/05). Με τη νέα τους σχολική κάρτα ή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος πρέπει να προσέλθουν αύριο, Πέμπτη (13/05), μαθητές και εκπαιδευτικοί αντίστοιχα, προκειμένου να μπορέσουν να μπουν στα σχολεία, έχοντας κάνει το self test. Όπως έγινε τη Δευτέρα (10/05), όταν άνοιξαν ξανά Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια.

Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένες σχολικές βαθμίδες άνοιξαν, μετά και την Κοινή Υπουργική Απόφαση, που καθορίζει τον τρόπο, με τον δηλώνεται το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν τεστ δύο φορές την εβδομάδα τα οποία θα είναι απαραίτητα για την προσέλευσή τους. Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, όπου μπαίνουν με τους κωδικούς taxisnet.

Αν το τεστ είναι αρνητικό, εκτυπώνεται από την πλατφόρμα η σχολική κάρτα, την οποία οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους και την επιδεικνύουν στους καθηγητές κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, την πρώτη ώρα του μαθήματος. Εάν δεν υπάρχει εκτυπωτής, μπορείτε να τυπώσετε, να συμπληρώσετε και να υπογράψετε μόνοι σας το έγγραφο. 

Η διαδικασία που πρέπει να επαναλάβουν σήμερα Τετάρτη (12/05)

Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και προσωπικό των σχολείων παραλαμβάνουν δωρεάν το self test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ). Το πρώτο τεστ οι γονείς έπρεπε να το παραλάβουν μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου. Από τη Δευτέρα 10/5 θα μπορούν να παραλάβουν και το 2 τεστ της ερχόμενης εβδομάδας.

Οι μαθητές/οι εκπαιδευτικοί κάνουν τα self tests στο σπίτι τους. Οι μαθητές άνω των 13 ετών μπορούν να κάνουν το τεστ με την επίβλεψη ενηλίκου, ενώ στους κάτω των 13 ετών το τεστ θα διενεργείται από ενήλικο. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή τη Δευτέρα το πρωί.

Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self test.

Αν το self-test είναι αρνητικό:

Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους κάθε ημέρα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης ή όποτε τους ζητηθεί.

Για τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

Αν το self-test είναι θετικό:

Εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid-test σε δημόσια δομή. Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

Υπενθυμίζεται ότι η ήδη οι μαθητές των Λυκείων έχουν επιστρέψει στα θρανία τους από τις 12 Απριλίου, με τα self tests να αποτελούν «όπλο» για την επιστροφή όλων των μαθητών πίσω στις τάξεις.
Total
10
Shares
Previous Article
Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών  - Πως καθιερώθηκε

Next Article
ΕΡΓΑΝΗ: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τους επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού

ΕΡΓΑΝΗ: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τους επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού


Total
10
Share