Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Καρκίνος του μαστού: Εκδηλώσεις από την αντικαρκινική εταιρία παράρτημα Καρδίτσας

karkinos

 

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος εμφανιζόμενος καρκίνος στις γυναίκες. Σήμερα, σε όλο τον κόσμο πεθαίνουν από καρκίνο μαστού 400.000 γυναίκες, κάθε χρόνο. Στη χώρα μας Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται στις 5.000. Οι γυναίκες που υποβάλλονται σε προληπτικό έλεγχο με ψηφιακή μαστογραφία έχουν θνησιμότητα 4,7%, ενώ σε όσες δεν κάνουν μαστογραφία η θνησιμότητα ανέρχεται σε 56%.Η επιβίωση όμως ξεπερνά το 80% και βελτιώνεται συνεχώς λόγω της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου μαστού με την ψηφιακή  μαστογραφία και της προόδου των θεραπευτικών μέσων που διαθέτει η ιατρική Επιστήμη.

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Οκτώβρη, το παράρτημα Καρδίτσας της Αντικαρκινικής Εταιρείας θα πραγματοποιήσει τις παρακάτω εκδηλώσεις.

1)ΔΩΡΕΑΝ προληπτικό μαστογραφικό έλεγχο 3D  ψηφιακό μαστογράφο αποκλειστικά σε ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ γυναίκες προσφορά του Διαγνωστικού κέντρου EUROMEDICA Καρδίτσας για ραντεβού στο τηλ 2441029000 και 2441077674

2)Φωταγώγηση με ροζ χρώμα του προτομών των Μουσών που βρίσκονται στην Κεντρική πλατεία της Καρδίτσας , στις 25 Οκτώβρη, σε συνεργασία με τον Δήμο Καρδίτσας

3)Ομιλία με θέμα «Σύγχρονες απόψεις στην πρόληψη και πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του μαστού» τη Πέμπτη 31 Οκτώβρη στις 6.00μ.μ. Στο Παυσίλυπο με την κ, Σκόνδρα Μαρία Παθολόγο, Ογκολόγο σε συνεργασία με τον ΕΕΣ Καρδίτσας.

 

thumbnail




Total
0
Shares
Previous Article
lappas spyros vouli

Δήλωση Σπύρου Λάππα σχετικά με το Σ/Ν «Τροποποιήσεις ποινικού Κώδικα, Κώδικα Ποινικής Δικονομίας & Συναφείς Διατάξεις

Next Article
dimotiko wdeio mouzakiou slide

Συγχαρητήρια του Δημοτικού Ωδείου Μουζακίου στους μαθητές του για την εισαγωγή τους στην αρμονία