Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Καρδίτσα: Ξεκινάει το 34ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

 

Η Καρδίτσα ετοιμάζεται να υποδεχτεί τη μεγάλη γιορτή του θεάτρου

Ξεκινάει στις 9/3 το 34ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Όλα είναι έτοιμα για το 34ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει από 9 έως 18 Μαρτίου 2018 η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού και το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Συνδιοργανωτές: η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ο Δήμος Καρδίτσας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας και το Επιμελητήριο Καρδίτσας. Συμπαραστάτης η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Χορηγοί: Ενεργειακή Κάμπου Δήμου Καρδίτσας Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Ψυχιατρική Κλινική ΚΑΣΤΑΛΙΑ, Εταιρεία ΘΕΟΝΗ – Φυσικό Μεταλλικό Νερό. Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ Λάρισας και ΕΡΤ Βόλου.

Για δέκα ημέρες, η Καρδίτσα αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του πανελλαδικού ενδιαφέροντος με μια διοργάνωση αντάξια του κύρους του θεσμού που είναι και ο μακροβιότερος στο είδος του.

Η έναρξη του Φεστιβάλ (την Παρασκευή 9/3) θα γίνει με μία ξεχωριστή συναυλία-αφιέρωμα σε τραγούδια που έχουν γραφτεί για σημαντικές θεατρικές παραστάσεις, αλλά και κινηματογραφικές ταινίες-σταθμούς. Σπουδαία τραγούδια μεγάλων συνθετών, ζωντανεύουν ξανά στη σκηνή του Δημοτικού Κιν/θέατρου μέσα από τη ζεστή φωνή της αγαπημένης Καρδιτσιώτισας καλλιτέχνιδας Ευτυχίας Μητρίτσα.

Από τα Κόκκινα Φανάρια και το Ρεμπέτικο του Σταύρου Ξαρχάκου, ως την Όμορφη πόλη του Μίκη Θεοδωράκη και την Οδό Ονείρων, το Ματωμένο γάμο και τη Στέλλα του Μάνου Χατζιδάκι (καθώς και πολλά άλλα), η Ευτυχία Μητρίτσα υπόσχεται να μας ταξιδέψει με ευαισθησία, θεατρικότητα και αμεσότητα στον κόσμο του τραγουδιού, που γεννήθηκε και αγαπήθηκε εντός, αλλά και εκτός σκηνικής δράσης και διαγράφει ως και σήμερα τη δική του αυτόνομη πορεία στις καρδιές μας.

Μαζί της επί σκηνής δύο εξαιρετικοί, δεξιοτέχνες μουσικοί, ο Αχιλλέας Wastor στο πιάνο και ο Ηρακλής Ζάκκας στο μπουζούκι-μαντολίνο.

Από το Σάββατο 10/3 θα ξεκινήσει το διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ όπου θα λάβουν μέρος 8 συνολικά θίασοι οι οποίοι επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 25 συμμετοχές από όλη τη χώρα.

Πιο αναλυτικά – και μετά από κάποιες ακυρώσεις συμμετοχών – το τελικό πρόγραμμα των διαγωνιζομένων διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο 10 Μαρτίου

> Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου Θεατροφρένεια με το έργο «Θάψτε τους νεκρούς» του Έρβιν Σω

Κυριακή 11 Μαρτίου

> Θεατρική Ομάδα ΣΧΗΜΑ Δήμου Αλιάρτου με το έργο «Το πανηγύρι» του Δημήτρη Κεχαϊδη

Δευτέρα 12 Μαρτίου

> Θεατρική Ομάδα «Θεάτρου περιπέτεια» Θεσσαλονίκης με το έργο «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού» του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Τρίτη 13 Μαρτίου

> Ένωση Μικρασιατών Θήβας με το έργο «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου

Τετάρτη 14 Μαρτίου

> Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας με το έργο «Μαλλιά κουβάρια» του Νικόλαου Λάσκαρη

Πέμπτη 15 Μαρτίου

> Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας Μακρακώμης με το έργο «Τα κόκκινα φανάρια» του Αλέκου Γαλανού

Παρασκευή 16 Μαρτίου

> Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού και Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου «ΑΡΓΩ» με το έργο «Ο αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου

Σάββατο 17 Μαρτίου

> Πειραματική Σκηνή Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου με το έργο «Ανοιχτό Ζευγάρι, Σχεδόν Ορθάνοιχτο» των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από τιμητικά αφιερώματα σε ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει το χώρο του θεάτρου και των Τεχνών, ενώ πολλές και ενδιαφέρουσες θα είναι και οι παράλληλες εκδηλώσεις που θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμα της διοργάνωσης (σεμινάρια επιμόρφωσης για ενήλικες και μαθητές, θεατρικά παιχνίδια, συναυλίες και άλλα).

Όλα τα παραπάνω, όπως επίσης και η σύνθεση της Κριτικής Επιτροπής που θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αξιολόγησης, θα ανακοινωθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Αξίζει, τέλος, να σημειώσουμε πως για άλλη μια χρονιά, θα υπάρχει η δυνατότητα της απευθείας μετάδοσης όλων των παραστάσεων μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων (www.enpolis.gr) έτσι ώστε οι όπου γης Έλληνες να μπορέσουν να ζήσουν αυτή τη μαγεία του θεάτρου.

Το «ραντεβού» με το θεατρόφιλο κοινό θα δίνεται καθημερινά στις 8.30 το βράδυ στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας.

Παρουσιάζει η Ρίτσα Τσικρίκα.

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

34o festival theatrou




Total
0
Shares
Previous Article

Απουσίες μαθητών: Πως θα λειτουργεί η αποστολή e-mail στους γονείς

Next Article

Σε 3 νέα Ευρωπαϊκά προγράμματα εδαφικής συνεργασίας η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Related Posts

mitsotakis mouzaki
Διαβάστε περισσότερα

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias»

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα…
Τοποθέτηση Τάσου Τσιαπλέ στο Π.Σ. Θεσσαλίας για τα προβλήματα των αγροτών - Τάσος Τσιαπλές: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Διαβάστε περισσότερα

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους δεν κατοικούνται

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους…