Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Σύσκεψη στο Δημαρχείο με τους Διευθυντές των Σχολείων του Δήμου Καρδίτσας

dieftintes sxoleion Karditsa Tsiakos 1

Με στόχο την ολοκλήρωση της προετοιμασίας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Σύσκεψη με τους Διευθυντές των Σχολείων σε Πρωτοβάθμια και  Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση εν όψει της έναρξης του σχολικού έτους πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας η Δημοτική αρχή Καρδίτσας. Η σύσκεψη είχε ως στόχο να υπάρξει ο καλύτερος συντονισμός, ώστε να ξεκινήσει ομαλά και η φετινή σχολική χρονιά.

Μιλώντας ο Δήμαρχος προς τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων υπογράμμισε ότι φέτος η έναρξη γίνεται κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες καθώς εκτός από τα συνηθισμένα ζητήματα που στην αρχή κάθε χρόνου θα πρέπει να επιλυθούν, υπάρχει πλέον και το θέμα της πανδημίας που δημιουργεί νέα δεδομένα.

Στην κατεύθυνση αυτή η Δημοτική Αρχή θα προσπαθήσει να πάρει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ώστε να προστατευθεί το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Έτσι τις επόμενες ημέρες θα πλυθούν τα προαύλια των σχολείων με νερό και απολυμαντικό υγρό.

Επίσης αναμένεται να διευκρινιστεί από το υπουργείο Εσωτερικών ο τρόπος με τον οποίο θα γίνεται η προμήθεια και η διανομή των μασκών που θα χρησιμοποιούνται από τη σχολική κοινότητα.

Κατά τα άλλα ο Δήμαρχος ζήτησε από τους διευθυντές να ρυθμίσουν όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν σε ζητήματα των σχολείων τους για να είναι  όλα έτοιμα για στην έναρξη του σχολικού έτους. Επίσης τόνισε ότι σε όποιες περιπτώσεις κρίνεται απαραίτητο  οι διευθυντές με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου (τεχνική υπηρεσία, καθαριότητα, πράσινο) θα γίνονται οι απαραίτητες παρεμβάσεις για να επιλύονται τα ζητήματα που ανακύπτουν.

Τέλος ο Δήμαρχος τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του υπουργείου εσωτερικών για το θέμα των προσλήψεων των καθαριστριών και η εκτίμηση είναι ότι πολύ σύντομα, θα έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις ώστε να ολοκληρωθεί τάχιστα και η διαδικασία της καθαριότητας.

Από την πλευρά τους οι διευθυντές έθεσαν στο τραπέζι του διαλόγου διάφορα επιμέρους ζητήματα και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση για τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης τους.




Total
0
Shares
Previous Article
kounoupoktonia slide

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα κουνουποκτονίας στο Δήμο Μουζακίου

Next Article
dimitrakis xaintoutis mouzakinews

Ο στιχουργός Δημήτρης Χαϊντούτης, στο «MouzakiNews»

Related Posts