Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Καρδίτσα: Συνάντηση εταίρων για το “Digital skills for people living in 3rd age”

 

Συνάντηση εταίρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Digital skills for people living in 3rd age” στην Καρδίτσα 

Συνάντηση για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Digital skills for people living in 3rd age” που στοχεύει να συμβάλλει στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας και στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος ο Δήμος Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα.

Εκπρόσωποι των εταίρων φορέων του Δήμου από Ολλανδία, Βουλγαρία, Τσεχία και Ισπανία επισκέφθηκαν την πόλη μας και είχαν συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Ψηφιακής Πολιτικής, Καινοτομίας & Δράσεων Νεολαίας κ. Βασίλη Κουρκούνα, την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Ευρωπαϊκών & Εθνικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων & Πολιτιστικών Δράσεων κ. Σωτηρία Μπακαλάκου και τνη Κοινωνική Λειτουργό του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι κ. Φούλα Γκαραγκούνη που εκπροσωπούν το Δήμο Καρδίτσας στο πρόγραμμα, συντονιστής εταίρος του οποίου είναι η Κοινωνική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Catalyst in Communities» με έδρα το Λονδίνο (UK)

Οι συναντήσεις εργασίας που πραγματοποιήθηκαν ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητικές, καθώς έδωσε πολλά ερεθίσματα και ιδέες για το πώς μπορεί ο Δήμος να  βελτιώσει τις υπηρεσίες του, αλλά άνοιξε και δρόμους για νέες συνεργασίες.

Ειδικότερα, βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι οι παρακάτω:

  • Ανάπτυξη του ψηφιακού γραμματισμού των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας.
    • Προώθηση της πρόσβασης σε ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες (ηλεκτρονική οικονομία, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ηλεκτρονική εκπαίδευση, ηλεκτρονικές επικοινωνίες)
    • Παροχή ευκαιριών μάθησης υψηλής ποιότητας, προσαρμοσμένες στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας
    • Βελτίωση και ενίσχυση των κοινωνικών συνδέσεων για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας

Ο ρόλος του Δήμου Καρδίτσας στο εταιρικό σχήμα είναι η εφαρμογή του επιστημονικού υλικού και της μεθοδολογίας. Ειδικότερα αναμένεται η διοργάνωση σχετικού σεμιναρίου, αλλά και η παραγωγή έντυπου υλικού που θα απευθύνονται σε ανθρώπους της ομάδας στόχου και με απλό και κατανοητό τρόπο θα προσπαθεί να τους εξοικειώσει με τη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και ψηφιακών υπηρεσιών και εφαρμογών που διευκολύνουν τις συναλλαγές τους με τις δημόσιες υπηρεσίες και γενικότερα τη ζωή τους. Η χρονική διάρκεια του έργου είναι 24 μήνες.

Digital Karditsa Meeting




Total
0
Shares
Previous Article

Ξεκινά το 6ο Gameathlon, η γιορτή του Gaming

Next Article

Από την πρόληψη έως και την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού