Καρδίτσα: Συλλυπητήριο μήνυμα του ΔΟΠΑΚ για τον πρόωρο θάνατο του Χρήστου Τσιόλα

Καρδίτσα: Συλλυπητήριο μήνυμα του ΔΟΠΑΚ για τον πρόωρο θάνατο του Χρήστου Τσιόλα

Συλλυπητήριο μήνυμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού-Αθλητισμού Καρδίτσας για τον πρόωρο θάνατο του Χρήστου Ναπ. Τσιόλα (1968-2021)

Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε ότι έφυγε χθες ο Χρήστος Ναπ. Τσιόλας (1968-2021), ένας από τους πιο γνήσιους εθελοντές συμπαραστάτες του Ιστορικού-Λαογραφικού Μουσείου «Λ. & Ν. Σακελλαρίου» του ΔΟΠΑΚ. Ο Χρήστος Τσιόλας, καταξιωμένος ερευνητής της ιστορίας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στη Θεσσαλία και συγγραφέας ενός βιβλίου, είχε φροντίσει να περιέλθουν στο μουσείο πολλές δωρεές, είχε αναλάβει εθελοντικά να το τροφοδοτεί με πληροφορίες γύρω από δημοπρασίες αντικειμένων που το αφορούσαν αλλά και χορηγούς και συλλέκτες, συμμετείχε εθελοντικά στην ερευνητική του ομάδα αποδελτιώνοντας και συστηματοποιώντας το αρχειακό υλικό που αφορούσε τη δεκαετία του 1940, εμψύχωνε δράσεις, προσέφερε πάντα όσο, όπου και όπως μπορούσε. Έφυγε απροσδόκητα και πρόωρα, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό στο μουσείο, όπου υπηρέτησε αρχικά ως ασκούμενος φύλακας του Δημοσίου ΙΕΚ και στη συνέχεια σταθερά ως εθελοντής εξωτερικός συνεργάτης επί σειρά ετών.

Το Δ.Σ. του ΔΟΠΑΚ εκφράζει τη βαθειά του θλίψη στην οικογένειά του και αποφάσισε ομόφωνα να αφιερώσει στη μνήμη του τις δράσεις που θα εγκαινιάσει την προσεχή Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021 με τίτλο «Από αγάπη για την Ελλάδα», σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας. Είναι η ελάχιστη ανταπόδοση τιμής για την συνολική προσφορά του στο Μουσείο Πόλης αλλά και για τη συνεισφορά του στην προετοιμασία των συγκεκριμένων δράσεων, τις οποίες δεν είχε την ηθική ικανοποίηση να δει να υλοποιούνται.Total
0
Shares
Previous Article

Παρασκευή Ντούρβα: Επέτειος «Ιανού» - Ένας χρόνος από την ημέρα που η οργή της φύσης σημάδεψε το νομό Καρδίτσας

Next Article
anavasi portaria

41η Ανάβαση Πορταριάς: Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω τέλεσης του αγώνα αυτοκινήτωνTotal
0
Share