Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

karditsa Restart: Η δύναμη βρίσκεται στις ιδέες

Η 1η συνάντηση έρχεται την Πέμπτη 7/04 στο Παυσίλυπο στις 17:30

Έχετε αναλογιστεί πόσες ιδέες μπορεί να πήγαν χαμένες, επειδή αυτοί που τις σκέφτηκαν δεν είχαν δίπλα τους κατάλληλους ανθρώπους για να τους προσφέρουν τεχνογνωσία, ώστε να υλοποιηθούν μέσα από την ίδρυση μιας επιχείρησης; Ευκαιρία λοιπόν να μοιραστούμε τις ιδέες μας με άλλους ανήσυχους νέους της πόλης, μέσα από μια σειρά συναντήσεων που διοργανώνεται στην Καρδίτσα με τον γενικό τίτλο Karditsa restart.

Με αυτό το κεντρικό σύνθημα οι τοπικοί φορείς οργανώνουν σειρά εκδηλώσεων με γενικό τίτλο «Karditsa restart», με σκοπό την καλλιέργεια, διάδοση και ανάδειξη της Δημιουργικότητας και της Καινοτομίας από τους νέους του Νομού Καρδίτσας.

Η πρώτη εκδήλωση οργανώνεται από το Σύλλογο Τριτέκνων Ν. Καρδίτσας, την ΑΝ.ΚΑ Α.Ε  και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Καρδίτσας με συνδιοργανωτές την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων, τη Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας, και τη Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, οργανώνουν από κοινού εκδηλώσεις για την Δημιουργικότητα, την Καινοτομία και την Κοινωνική Οικονομία.

Το karditsa restart φιλοδοξεί να συγκεντρώσει τα πιο ανοικτά και δραστήρια μυαλά της πόλης, νέους ανθρώπους που αποπειρώνται να επιχειρήσουν, αλλά και όποιον άλλο περιλαμβάνει τον εαυτό του στους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσει τη σειρά των εκδηλώσεων. Με λίγα λόγια, νέοι ή wannabe επιχειρηματίες, επενδυτές ή και όποιοι άλλοι ενδιαφερόμενοι, έρχονται κοντά για να γνωριστούν και να συζητήσουν για πιθανές συνέργειες, να ανταλλάξουν ιδέες και επαφές, εν τέλει να ωφελήσουν εαυτούς μέσα από ένα δημιουργούμενο χειροπιαστό social network.

Την πρώτη συνάντηση με τίτλο

«ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ – ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ»

θα συντονίσουν ο Σταύρος Μεσσήνης και ο Δημήτρης Πόγκας.

Ποιοι είναι οι συντονιστές;

Ο Σταύρος Μεσσήνης, συνιδρυτής του συνεργατικού χώρου The Cube Athens, ο οποίος θα αναφερθεί στην ανάπτυξη οικοσυστημάτων καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, με βάση το παράδειγμα της πόλης Μπόλντερ στο Κολοράντο των ΗΠΑ, και στους τρόπους με τους οποίους μία περιφερειακή πόλη μπορεί να δημιουργήσει τη δική της κοινότητα επιχειρηματιών.

Ο Δημήτριος Πόγκας, δημοσιογράφος επιχειρηματικότητας και τεχνολογίας, ο οποίος θα παρουσιάσει την ιστορική διαδρομή του ελληνικού startup οικοσυστήματος, παραδείγματα πρωτοβουλιών που λειτουργούν στην Ελλάδα, καθώς και επιτυχημένα και αποτυχημένα παραδείγματα startup εταιρειών στη χώρα

Καλούνται όλα τα ενεργά, δημιουργικά, εξωστρεφή και δραστήρια νεαρά μέλη  της πόλης μας, σε ένα χαλαρό, χωρίς επισημότητες event. Ελάτε λοιπόν να γνωριστούμε, να συστηθούμε μεταξύ μας, να δημιουργήσουμε αλληλεπιδράσεις. Στο πρώτο  event δεν θα υπάρξουν παρουσιάσεις project. Καλό είναι να ξεκινήσουμε με τη μεταξύ μας δικτύωση και γνωριμία και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες υποστήριξης του δικού μας τοπικού οικοσυστήματος.

Σχετικά με τα διαδικαστικά:

  • Μαζευόμαστε κατά τις 17:30, σε φιλικό και ανεπίσημο κλίμα για νέες γνωριμίες κι ανταλλαγή απόψεων γύρω από κοινά θέματα ενδιαφέροντος νέων και δραστήριων ατόμων.
    • Ο χώρος της συνάντησης είναι το Παυσίλυπο.
  • Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοικτή προς κάθε ενδιαφερόμενο.
    • Επιβαρύνεστε μόνον με ό,τι καταναλώσετε.

Το εγχείρημα υποστηρίζεται από τους φορείς της πόλης μας που καλύπτουν τα έξοδα διοργάνωσης.

Afisa Karditsa Restart




Total
0
Shares
Previous Article

30χρονη διέρρηξε οικία και αφαίρεσε χρηματοκιβώτιο με χρήματα και χρυσαφικά

Next Article

Το πρόγραμμα για την 5η Εαρινή Γιορτή Της Φύσης στην Καρδίτσα - Συνεντεύξεις