Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Καρδίτσα: Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων της Εθνικής επετείου της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

elliniki simaia epansatasis

Καρδίτσα: Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων της Εθνικής επετείου της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Σας προσκαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στις εκδηλώσεις ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821, που θα πραγματοποιηθούν την 25η Μαρτίου 2023 και ώρα 11:15 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΟΥΣΙΟΣ

Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων της Εθνικής επετείου της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

24 Μαρτίου 2023

  • Γενικός σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής της 24ης Μαρτίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2023.
  • Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία όλων των βαθμίδων για τη σημασία της Εθνικής Επετείου.

Ώρα 11:00 π.μ.

  • Προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπείες σπουδαστών, μαθητών, Προσκόπων και Οδηγών στο άγαλμα «Καραϊσκάκη» στην κεντρική πλατεία με επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.
  • Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2023.

25 Μαρτίου 2023

Ώρα 07:30 π.μ.

  • Χαρμόσυνες καμπανοκρουσίες σε όλους τους ναούς με τη φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης. Η Φιλαρμονική του Δήμου Καρδίτσας θα περάσει από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα παιανίζει θριαμβευτικά εμβατήρια.

Ώρα 08:30 π.μ.

  • Έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία με τη φροντίδα του Α.Δ. Φρουράς και παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καρδίτσας.

Ώρα 11:15 π.μ.

  • Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Προσέλευση επισήμων στη δοξολογία από ώρα 11:00 π.μ. Τέλος προσέλευσης ώρα 11:10 π.μ.
  • Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί μέσα στον Ιερό Ναό ο Πανηγυρικός της ημέρας από την κος Φροξυλιάς Βάϊος , Εκπαιδευτικός του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας.

Ώρα 11:30 π.μ.

  • Επιμνημόσυνη δέηση στον προ του Ηρώου πεσόντων χώρο. Κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ν. Καρδίτσας, τον κ. Δήμαρχο Καρδίτσας, τον Α.Δ. Φρουράς Ν. Καρδίτσας, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Καρδίτσας, τον εκρπόσωπο Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Εκπροσώπους των Ενώσεων Αναπήρων πολέμου και Ενώσεων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Εκπροσώπους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Πολιτικά Κόμματα, λοιπές Οργανώσεις, Συλλόγους και φορείς.

Ώρα 12:00 μ.μ.

  • Παρέλαση στην οδό Καραϊσκάκη παρουσία των επισήμων, τμημάτων Αναπήρων πολέμου, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μαθητών, σπουδαστών, Προσκόπων, Οδηγών, πολιτιστικών συλλόγων, Κ.Ε.Σ.Ν.

Ώρα 17:30 μ.μ.

  • Στην κεντρική πλατεία θα λάβουν χώρα χορευτικές εκδηλώσεις για την ανωτέρω Εθνική Επέτειο με τη συμμετοχή χορευτικών λαογραφικών συλλόγων της Καρδίτσας καθώς και χορευτικών τμημάτων Δημοτικών Σχολείων.

Ώρα 18:00 μ.μ.

  • Υποστολή σημαίας. 
  • Ο Δ.Ο.Π.Α. Καρδίτσας παρακαλείται για τη διάθεση της Φιλαρμονικής, ο Α.Δ. Φρουράς για τη διάθεση των αναγκαίων για την επιμνημόσυνη δέηση καθώς και τη διάθεση τμήματος απόδοσης τιμών και η Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας για την εύρυθμη τήρηση της τάξης.

Τελετάρχες ορίζονται:

  1. ο κος Υπερήφανος Κωνσταντίνος, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας
  2. ο κος Ζευγαράς Νικόλαος, υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής Καρδίτσας και
  3. η κα Καραγιάννη Ευαγγελία, υπάλληλος του Δήμου Καρδίτσας. 

Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα   γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας  υγείας.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΛΟΥΝ 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΟΥΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

 




Total
0
Shares
Previous Article
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των απανταχού Καρδιτσιωτών - Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών

Συμμετοχή του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών στις επίσημες εκδηλώσεις της ελληνικής πολιτείας στην Αθήνα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Next Article
Foto Orchestra

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα σχολική χορωδία από τα Ελληνόφωνα της Απουλίας της Νοτίου Ιταλίας

Related Posts

theologis stefanos karditsa
Διαβάστε περισσότερα

Απάντηση του αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας κ. Στεφ. Θεολόγη σε ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Καρδίτσας περί θεματικών πάρκων

Με έκπληξη διαβάσαμε την πρόσφατη απάντηση του γραφείου του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας