Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Καρδίτσα: Ολοκληρώνεται την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Καρδίτσα: Ολοκληρώνεται την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ολοκληρώνεται την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Το πρωί της Πέμπτης η πανελλήνια λαμπαδηδρομία εθελοντικής αιμοδοσίας. Το βράδυ της Πέμπτης και ώρα 20:00 στην κεντρική πλατεία η τελετή λήξης. Το φετινό θέμα ήταν: «Καλύτερες Συνδέσεις – Συνδυάζω – μετακινούμαι».

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώνεται το βράδυ της Πέμπτης στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας η φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας που διοργάνωσε ο Δήμος Καρδίτσας. Εξάλλου το πρωί της Πέμπτης στις 11 θα γίνει η πανελλήνια λαμπαδηδρομία εθελοντικής αιμοδοσίας.

Η φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα ξεκίνησε  την Παρασκευή 16 και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 22 του Σεπτέμβρη.  Στόχος και των φετινών εκδηλώσεων  ήταν να αναδείξουν περαιτέρω την προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος για περισσότερη κινητικότητα και για ασφαλέστερες μετακινήσεις των δημοτών. Το θέμα που επιλέχθηκε για το 2022 ήταν «Καλύτερες συνδέσεις».

Στόχος της εκστρατείας ήταν να κινητοποιήσει όλους τους προηγούμενους και μελλοντικούς συμμετέχοντες, ώστε να λάβουν μέρος στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ που μετρά το εικοστό έτος της, με το φετινό σύνθημα να είναι «Συνδυάζω – Μετακινούμαι».

Οι πολίτες παροτρύνονται να παραμείνουν σωματικά και ψυχικά υγιείς ενώ ανακαλύπτουν την ομορφιά της πόλης, της περιοχής ή της χώρας τους και με ορθή επιλογή του τρόπου μετακίνησης αποδεικνύουν το ενδιαφέρον τους  για το περιβάλλον και την υγεία όλων.

Υπενθυμίζουμε ότι η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα η φετινή Ε.Ε.Κ να είναι αφιερωμένη στον Γιώργο Παύλου που «έφυγε» μόλις πριν από μερικές ημέρες από τη ζωή. Ο Γιώργος ήταν από εκείνα τα στελέχη του Δήμου που προωθούσε με συνέπεια ζητήματα που σχετίζονται με την κινητικότητα, ήταν υπεύθυνος των πάρκων κυκλοφοριακής αγωγής ενώ ήταν από τους στυλοβάτες, μέχρι πρότινος, του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων.

Καρδίτσα: Ολοκληρώνεται την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Την Τετάρτη η Ευρ. Εβδομάδα περιελάμβανε τις εξής δράσεις:

Από το τμήμα συντήρησης χώρων Πρασίνου Δήμου Καρδίτσας δενδροφύτευση στο Άλσος Αη- ΛΙΑ  Καρδιτσομαγούλας με την συμμετοχή των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου.

Επίσης στην κεντρική πλατεία έγινε η δράση: “Πορεία στον χρόνο και την υγεία”.

Η δράση περιελάμβανε πεζοπορία από το ΚΑΠΗ Καρδίτσας, έως την κεντρική πλατεία Ελευθερίας. Στην αφετηρία και στον τερματισμό της πεζοπορίας έγινε λήψη ζωτικών σημείων των πεζοπόρων ( αρτηριακή πίεση, ζάχαρο, καρδιακοί παλμοί κλπ) στα πλαίσια της προληπτικής εξέτασης  τους για τον έλεγχο της φυσικής τους κατάστασης.

Αναλυτικά  το συνολικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας για την ημέρα λήξης είναι το παρακάτω:

Πέμπτη 22/09/2022

– Ωρα:11.00 π.μ. 20η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντικής Αιμοδοσίας

με την επιμέλεια του Δήμου Καρδίτσας και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Καρδίτσας (ΔΟΠΑΚ), σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Καρδίτσας και του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Αφετηρία το σπίτι του Συλλόγου των Εθελοντών Αιμοδοτών Καρδίτσας στην οδό Λ. Σακελλαρίου και τέρμα η Κεντρική πλατεία Καρδίτσας.

Συμμετοχή της 1ης και 2ης ΤΟΜΜΥ Καρδίτσας με ενημέρωση για το  θεσμό του προσωπικού γιατρού.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού

Τελετή λήξης

Ώρα 20.00 μ.μ. Κεντρική πλατεία.

Χαιρετισμός Δημάρχου Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκου.

Ωρα 20.30 μ.μ.

Έθνικ χοροί –  Latin – και Λαϊκοί χοροί, από το Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο “ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ”.

Μουσική βραδιά με συμμετοχή μελών από το Παράρτημα Καρδίτσας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.




Total
0
Shares
Previous Article
Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας στο 8ο Πανελλήνιο συνέδριο: Πρόσφυγες από τη Μικρασιατική καταστροφή ως τις μέρες μας

Το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας στο 8ο Πανελλήνιο συνέδριο: Πρόσφυγες από τη Μικρασιατική καταστροφή ως τις μέρες μας

Next Article
Διακοπή κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Ματαράγκας - Ερμητσίου - Βόλος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών - Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας την Πέμπτη 22/09

Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας την Πέμπτη 22/09

Related Posts