Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Καρδίτσα: Έκλεισε η αυλαία της Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης «Το Δέντρο της Πρόληψης: Στολίζουμε τη ζωή μας με αξίες»

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση «Το Δέντρο της Πρόληψης: Στολίζουμε τη Ζωή μας με Αξίες» - Έκλεισε η αυλαία της Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης «Το Δέντρο της Πρόληψης: Στολίζουμε τη ζωή μας με αξίες»

Καρδίτσα: Έκλεισε η αυλαία της Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης «Το Δέντρο της Πρόληψης: Στολίζουμε τη ζωή μας με αξίες»

Υγεία, Αγάπη, Οικογένεια, Φιλία, Συμπόνια μερικές από τις πιο σημαντικές αξίες

Έκλεισε την Τετάρτη το απόγευμα η αυλαία της Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Καρδίτσας με τίτλο «Το Δέντρο της Πρόληψης: Στολίζουμε τη ζωή μας με αξίες»

Το Δέντρο που βρισκόταν στην Πλατεία Δικαστηρίων, επισκέφθηκαν και στόλισαν με τις αξίες τους πλήθος μαθητών από διάφορα σχολεία της πόλης μας συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, καθώς επίσης και πολλοί συμπολίτες μας που είτε υπήρξαν μέλη των ομάδων που υλοποιεί το Κέντρο Πρόληψης ( γονείς, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, Επαγγελματίες Υγείας, μαθητές κλπ ) είτε είναι άνθρωποι που θέλησαν να μας γνωρίσουν από κοντά και να ενημερωθούν για τις δράσεις μας.

Έκλεισε η αυλαία της Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης «Το Δέντρο της Πρόληψης: Στολίζουμε τη ζωή μας με αξίες»

Όλοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την πρωτοτυπία της δράσης και έδειξαν μεγάλη προθυμία να συμβάλλουν στο στολισμό του δέντρου με μια αξία σημαντική γι’ αυτούς.

Ως Κέντρο πρόληψης σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας που μας συντροφεύσατε με την παρουσία σας και σας επιστρέφουμε ως «δώρο» αυτό που παράξαμε όλοι μαζί.

Αν μπορούσαμε να κάνουμε μια σύνθεση των αξιών θα λέγαμε τα εξής: Η αξία που καταγράφηκε σε όλα ανεξαιρέτως τα στολίδια, είναι η Υγεία. «Να εξαφανιστεί ο κορωνοιός»  γράφουν τα παιδιά. Και προκειμένου  να αντέξουμε τα δύσκολα που βιώνουμε, χρειάζεται λένε να επιστρατεύσουμε αρχικά, μια πολύ σημαντική αξία, την Αγάπη. Μια αγάπη όμως αμοιβαία, που δίνω και παίρνω ταυτόχρονα… με έκφραση συναισθημάτων και ουσιαστική επικοινωνία τόσο μέσα στην οικογένεια μου, όσο και στις φιλικές μου σχέσεις. Και τότε αισθάνομαι ευτυχία και ελπίδα λένε κάποιοι άλλοι… Αλλά και το χιούμορ και το γέλιο έχουν επιστρατευτεί ως ασπίδα ψυχικής  ανθεκτικότητας απέναντι στις δυσκολίες… Το χαμόγελο που βλέπω στα πρόσωπα των αγαπημένων μου με κάνει να παίρνω δύναμη και νιώθω χαρά. Έχουμε  όμως ανακαλύψει κι άλλες αξίες λένε, που κάπως τις είχαμε στην άκρη:  η στωικότητα είναι μια από αυτές… Έμαθα να κάνω υπομονή… και είδα ότι έχω μέσα μου πολύ δύναμη και αντοχή… Αξίες όπως αξιοπρέπεια, κατανόηση, τρυφερότητα, ενσυναίσθηση, σεβασμός, μου φώτισαν το δρόμο και με βοήθησαν να αντιμετωπίσω τις προκλήσεις που μου παρουσιάζονταν. Η έννοια της φροντίδας, της καλοσύνης , της κατανόησης και του μαζί είναι κυρίαρχες αξίες. Μαζί στα δύσκολα αναφέρουν… Κι έμαθα να συγχωρώ και να συμπονώ λένε κάποιοι άλλοι. Κι αυτό μου φέρνει γαλήνη… Και μόνο τότε μπορώ να επιστρατεύσω τη δημιουργικότητά μου και να κατευθυνθώ προς την επίτευξη των στόχων μου. Χρειάζεται όμως να υπάρχει τόσο συλλογική όσο και ατομική ευθύνη λέει κάποιος άλλος. Ωστόσο όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε ένα καλύτερο κόσμο και να σώσουμε τον πλανήτη μας λένε κάποιοι μαθητές της Δ΄ Δημοτικού.

Έκλεισε η αυλαία της Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης «Το Δέντρο της Πρόληψης: Στολίζουμε τη ζωή μας με αξίες»

Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Επιστημονική Ομάδα και το Διοικητικό Προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης, ευχόμαστε αυτές οι αξίες, που με τόση φροντίδα κρεμάσατε στο Δέντρο μας, να μας συνοδεύουν και να αποτελούν φάρο και οδηγό για τη ζωή μας το 2022. Όσο για το μικρό μας φίλο που κρέμασε στο δέντρο μας την ευχή «να γίνει καλά ο θείος Σπύρος» ας ευχηθούμε όλοι μας να πραγματοποιηθεί η ευχή του!

Εκ μέρους του Κέντρου Πρόληψης
Η Επιστημονικά Υπεύθυνη
Αλογάριαστου Σταυρούλα

Έκλεισε η αυλαία της Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης «Το Δέντρο της Πρόληψης: Στολίζουμε τη ζωή μας με αξίες»

 

 




Total
0
Shares
Previous Article
Μετά από δύο χρόνια ανοίγει αύριο Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου

Μετά από δύο χρόνια ανοίγει αύριο Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου

Next Article
kep foto 800x500 1

Ωράριο λειτουργίας ΚΕΠ κατά τις Παραμονές Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς