Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Καρδίτσα: Εκδήλωση προς τιμήν των Ηρώων του Υψώματος 731 στην Κλεισούρα το Μάρτιο του 1941

Το πρόγραμμα εορτασμού της Επετείου προς τιμήν των Ηρώων του Υψώματος 731 στην Κλεισούρα - Καρδίτσα: Εκδήλωση προς τιμήν των Ηρώων του Υψώματος 731 στην Κλεισούρα το Μάρτιο του 1941

Καρδίτσα: Εκδήλωση προς τιμήν των Ηρώων του Υψώματος 731 στην Κλεισούρα το Μάρτιο του 1941

Σας προσκαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στην εκδήλωση ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 9ης ΜΑΡΤΙΟΥ, Επετείου προς τιμήν των Ηρώων του Υψώματος 731 στην Κλεισούρα, τον Μάρτιο του 1941 που θα πραγματοποιηθεί την 12η Μαρτίου 2023 και ώρα 10:30π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΟΥΣΙΟΣ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 9ης ΜΑΡΤΙΟΥ, ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΥΨΩΜΑΤΟΣ 731 ΣΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ, ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 1941

Σας κάνουμε γνωστό ότι με το Π.Δ. 128/2009 (ΦΕΚ 175 Α΄/7-9-2009) καθιερώθηκε η 9η Μαρτίου επέτειος προς τιμήν των ηρώων του Υψώματος 731 στην Κλεισούρα, τον Μάρτιο του 1941, ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για την Καρδίτσα. Κατά τον φετινό εορτασμό θα πραγματοποιηθούν στον Δήμο Καρδίτσας οι εξής εκδηλώσεις:

12η Μαρτίου 2023

  • Γενικός Σημαιοστολισμός από της 8ης πμ μέχρι και τη δύση του ηλίου της ίδιας ημέρας.
  • Φωταγώγηση των δημοσίων κτηρίων, των δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών από τη δύση του ηλίου της 11ης Μαρτίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας.

Ώρα 10:30 π.μ.

  • Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
  • Προσέλευση επισήμων στη δοξολογία από ώρα 09:45 π.μ. Τέλος προσέλευσης ώρα 10:00 π.μ. Ομιλία στην εκκλησία από τον κο Ντενισιώτη Ιωάννη, Πρόεδρο εφέδρων αξιωματικών Ν. Καρδίτσας – Μαθηματικό.
  • Επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν των πεσόντων, στον προ του Ηρώου Χώρο.
  • Κατάθεση στεφάνων από τους: Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, κ. Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, κ. Δήμαρχο Καρδίτσας, Αστυνομικό Διευθυντή Ν. Καρδίτσας, Α.Δ. Φρουράς Ν. Καρδίτσας, Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Καρδίτσας, Εφεδροπολεμιστικές Οργανώσεις, Ενώσεις Αναπήρων πολέμου και Ενώσεις Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης καθώς και εκπρόσωπο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και λοιπούς φορείς.
  • Ο Δ.Ο.Π.Α. Καρδίτσας παρακαλείται για τη διάθεση της Φιλαρμονικής, ο Α.Δ. Φρουράς για τη διάθεση των αναγκαίων για τη δέηση καθώς και τη διάθεση τμήματος απόδοσης τιμών και η Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας για την εύρυθμη τήρηση της τάξης.

Τελετάρχες ορίζονται:

  1. ο κος Υπερήφανος Κωνσταντίνος, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας
  2. η κα Καραγιάννη Ευαγγελία, υπάλληλος του Δήμου Καρδίτσας.

 Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα   γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας  υγείας. 

ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΛΟΥΝ

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΟΥΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ



Total
0
Shares
Previous Article
Agrothessaly Pempti

Ξεκινάει την Πέμπτη η «Agrothessaly»

Next Article
sport Meteora

Σ.Π.ΟΡ.Τ.: Κάπου στα Μετέωρα