Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Καρδίτσα: Εκδήλωση για την παρουσίαση προτάσεων δημιουργίας Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall)

 

Την Τρίτη 23/10 και ώρα 18.00 στο Παυσίλυπο

Παρουσίαση προτάσεων για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου της Καρδίτσας 

Ο Δήμος Καρδίτσας και το Επιμελητήριο Καρδίτσας, συνδιοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση των προτάσεων για τη δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) στην πόλη της Καρδίτσας που προτίθενται να υποβάλουν προς έγκριση στην Πρόσκληση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία, με τίτλο: «ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ» η οποία “τρέχει” μέχρι τις 5 Νοεμβρίου.

Στην παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 στο Παυσίλυπο, έχουν κληθεί με ατομικές προσκλήσεις όλοι οι καταστηματάρχες της περιοχής παρέμβασης που είναι ο πεζόδρομος Στ. Λάππα από Καραϊσκάκη μέχρι Ν. Πλαστήρα, Βάλβη από Ιεζεκιήλ μέχρι Αθ. Διάκου και Δημοτική Αγορά.

Σημειώνεται οτι το πρόγραμμα μπορεί να χρηματοδοτήσει σε ποσοστό 100%, – χωρίς δηλαδή την οικονομική συμμετοχή του Δήμου, του Επιμελητηρίου και των καταστηματαρχών της παραπάνω περιοχής – παρεμβάσεις ύψους έως 1,9 εκατ. ευρώ, ποσό ιδιαίτερα σημαντικό. Αξίζει να σημειωθεί επίσης οτι μπορεί να συνδυαστεί με την πρόταση έργων ύψους 7,5 εκατομμυρίων ευρώ του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και την παρέμβαση ύψους 750.000 ευρώ που προγραμματίζει ο Δήμος Καρδίτσας  στο υπόλοιπο τμήμα του κεντρικού πεζοδρόμου μέχρι την οδό Λ. Σακελλαρίου και να αναμορφώσει συνολικά την εικόνα του εμπορικού κέντρου της πόλης με θετικές επιπτώσεις στην επισκεψιμότητα και την ανταγωνιστικότητα της αγοράς.

Βασική προϋπόθεση για την επιτυχή υποβολή της πρότασης είναι η συναίνεση και η συμμετοχή του μεγαλύτερου δυνατού ποσοστού εμπορικών επιχειρήσεων. Για το λόγο αυτό η παρουσία των καταστηματαρχών στην εκδήλωση κρίνεται απαραίτητη.




Total
0
Shares
Previous Article

Συνεδρίαση της Επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στη Λίμνη Πλαστήρα

Next Article

Παρεμβάσεις του Δήμου Καρδίτσας υπέρ της συνδυαστικής μετακίνησης