Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ 2021

karaiskakeia 2021 4

ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ 2021

Με λαμπρότητα αλλά και με βάση του πρωτόκολλου λόγω πανδημίας έγιναν οι φετινές εκδηλώσεις μνήμης για τον χωριανό μας μέγιστο πολέμαρχο του ’21 Γεώργιο Καραϊσκάκη στη γενέτειρά του το Μαυρομμάτι Καρδίτσας ιστορική έδρα του Δήμου Μουζακίου την Τετάρτη 5 Μαΐου.

Ιδιαίτερη λαμπρότητα προσέδωσε η παρουσία στις εκδηλώσεις της  Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνας Σακελλαροπούλου η οποία στις δηλώσεις της εξέφρασε τις ευχαριστίες της που έγινε συντοπίτισσα με τον Γ. Καραϊσκάκη αυτή τη μορφή του ’21 που έχει γίνει θρύλος και ένας ωραίος λαϊκός μύθος στις συνειδήσεις των Ελλήνων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 11,30 με την άφιξη στο Μαυρομμάτι της κ. προέδρου όπου στον κεντρικό Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεου τελέσθηκε η Θεία λειτουργία. Τον πανηγυρικό φέτος εκφώνησε ο καθηγητής φιλόλογος κ. Ν. Βλάχος αναφερόμενος κυρίως στην παιδική  ηλικία και δράση του ήρωα στην περιοχή μας.

Στη συνέχεια κλήρος στρατιωτικοί και πολιτειακοί εκπρόσωποι με επικεφαλής το Λάβαρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου που φέρει το όνομα του Γ. Καραϊσκάκη και την εικόνα του Αγίου Γεωργίου η μικρή για φέτος πομπή μετέβηκε στο χώρο της πλατείας μπροστά από τον έφιππο Ανδριάντα του ήρωα. Ακολούθησε η μετάβαση στο χώρο της προέδρου κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου όπου έγινε επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Γ. Καραϊσκάκη και κατάθεση δάφνινου στεφάνου από την πρόεδρο.

Στη συνέχεια και για αρκετή ώρα από τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Δ. Γιώτη έγινε στην Πρόεδρο ξενάγηση στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο “Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ” δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για τα μοναδικά εκθέματα του Μουσείου και ειδικά για τα οικογενειακά κειμήλια της οικογένειας Καραϊσκάκη. Ενδιαφέρον έδειξε και για το γενεαλογικό δέντρο του ήρωα δείχνοντας ότι γνώριζε πάρα πολύ καλά την ιστορία τους μέχρι και σήμερα. Πριν αποχωρήσει από το Μουσείο εκ μέρους του Συλλόγου προσφέρθηκε στην κ. Πρόεδρο αναμνηστική πλακέτα, ένα βιβλίο για τον Καραϊσκάκη του κ. Ν. Βλάχου και ένα αναμνηστικό συλλεκτικό μετάλλιο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση, η κ. Σακελλαροπούλου προσέφερε στον Σύλλογο μία αναμνηστική πλακέτα με χαραγμένη πάνω της το κτήριο του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Στη συνέχεια με πραγματική χαρά υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών όπου πριν από 20 ακριβώς χρόνια είχε υπογράψει και ο αείμνηστος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατία Κωστής Στεφανόπουλος δηλώνοντας συγχρόνως την επιθυμία της του χρόνου να επισκεφτεί το ιστορικό χωριό μας ελπίζοντας όπως δήλωσε κάτω από διαφορετικές συνθήκες.

Δ. Γιώτης

karaiskakeia 2021 1

karaiskakeia 2021 2

karaiskakeia 2021 3

karaiskakeia 2021 5




Total
0
Shares
Previous Article
louketo

Αύριο οι ανακοινώσεις για άνοιγμα προπονήσεων του ερασιτεχνικού αθλητισμού

Next Article
pilidis

Πάλη: Ο Πιλίδης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο