Καντερές: Νέος καύσωνας από Τρίτη προς Τετάρτη θα πλήξει και τη Θεσσαλία – Αναφορά και στο δείκτη δυσφορίας

kafsonas zesti thermokrasia

Καντερές: Νέος καύσωνας από Τρίτη προς Τετάρτη θα πλήξει και τη Θεσσαλία – Αναφορά και στο δείκτη δυσφορίας

 Από σήμερα και κυρίως αύριο θα έχουμε μικρή πτώση της θερμοκρασίας που σημαίνει ότι οι μέγιστες τιμές στις θεσσαλικές πόλεις δεν θα ξεπεράσουν τους 37 με 38 βαθμούς, αλλά από Τρίτη και κυρίως Τετάρτη και Πέμπτη θα έχουμε νέο καύσωνα με «40άρια». Τα παραπάνω, επισήμανε μιλώντας στη «Θεσσαλία τηλεόραση» ο γνωστό μετεωρολόγος Νίκος Καντερές, ο οποίος σημείωσε ότι καύσωνες στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου είναι πλέον συνηθισμένο φαινόμενο και θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτό.

 Είναι ο πρώτος καύσωνας βέβαια αυτός που προκαλεί και τα περισσότερα προβλήματα γιατί ο ανθρώπινος οργανισμός δεν έχει ακόμη συνηθίσει τις παρατεταμένες ζέστες, ανέφερε ο κ. Καντερές, επισημαίνοντας ότι ιδιαίτερα οι αγρότες θα πρέπει να προφυλάσσονται τις μεσημβρινές ώρες και να μη βγαίνουν για δουλειές στα χωράφια, γιατί έτσι θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους. Για το δείκτη δυσφορίας που έφτασε στα ύψη ιδιαίτερα στο Βόλο, όπου καταγράφηκε αίσθηση θερμοκρασίας 43,6 προχθές και 46,2 στα Τρίκαλα , ο Καρδιτσιώτης μετεωρολόγος σημείωσε ότι εξαρτάται πέρα από την υγρασία και τον κορεσμό στην ατμόσφαιρα και από τους ανέμους και τις τελευταίες ημέρες η υγρασία στη θεσσαλική πεδιάδα είναι αυξημένη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχουμε Σάββατο νωρίς τιο απόγευμα και Παρασκευή κάποιες μπόρες και στη Λάρισα, ενώ στην Αλεξανδρούπολη είχαμε και χαλάζι.

 Σήμερα Κυριακή κατέληξε ο κ. Καντερές η μέγιστη αναμένεται στους 38 με 39 στη Θεσσαλία σε Λάρισα και Τρίκαλα τις πρώτες απογευματινές ώρες, λίγο μετά τις 3.00. Πάντως χθες οι μέγιστες θερμοκρασίες για τη Θεσσαλία καταγράφηκαν στα Τρίκαλα 41,7 και στα Πλατανούλια και τα Δένδρα Τυρνάβου στους 41,4 βαθμούς ΚελσίουTotal
2
Shares