Κάλεσμα της ΕΛΜΕ Καρδίτσας για συγκέντρωση των εκπαιδευτικών την Παρασκευή 11/2 στη ΔΔΕ Καρδίτσας

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας: Νέο αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων

Κάλεσμα της ΕΛΜΕ Καρδίτσας για συγκέντρωση των εκπαιδευτικών την Παρασκευή 11/2 στη ΔΔΕ Καρδίτσας

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8/2 η συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας με τους συναδέλφους που είναι σύνδεσμοι των συλλόγων διδασκόντων με το ΔΣ.

Παρευρέθηκαν συνάδελφοι από το 2ο ΓΕΛ, το 5ο Γυμνάσιο, το 6ο Γυμνάσιο, το Πειραματικό Γυμνάσιο, το Γυμνάσιο Σοφάδων, το Γυμνάσιο Μουζακίου, και 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας.

Στη συζήτηση τέθηκαν μια σειρά ζητήματα που αφορούν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι στις σχολικές τους μονάδες. Προβλήματα που έρχονται να προστεθούν στα «μεγάλα» θέματα που έχει να αντιμετωπίσει ο κλάδος. Προβλήματα που αφορούν συγχωνεύσεις τμημάτων στη Γ’ Λυκείου, τις ελλείψεις καθηγητών ειδικοτήτων αλλά και διοικητικής – γραμματειακής υποστήριξης, τη μη οριστικοποίηση ωρολογίων προγραμμάτων (Φεβρουάριο μήνα), κτιριακά και λειτουργικά προβλήματα.

Είναι μακρύς ο κατάλογος των ζητημάτων αυτών που καλούνται οι εκπαιδευτικοί καθημερινά να τα «φορτωθούν» και να τα «λύσουν». Πραγματικά οι συνάδελφοι πνίγονται κάθε μέρα σε ένα συνεχές πέλαγος «καθηκόντων» που διαρκώς αυξάνεται. Και σε όλα τα παραπάνω οι συνάδελφοι αναπληρωτές και πολύ περισσότερο οι «τριμηνίτες» να βιώνουν όχι μόνο καθεστώς ανασφάλειας αλλά και να τους μεταλλάσσουν σε παιδοφύλακες.

Με βάση τα παραπάνω το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας καλεί όλους τους συναδέλφους στη συγκέντρωση την Παρασκευή 11/2 στις 1.30 μμ στη ΔΔΕ Καρδίτσας, για να διεκδικήσουμε απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα.
Total
22
Shares