Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κάλεσμα στις Κινητοποιήσεις για το Νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΤΕΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ «ΝΕΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ»

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΤΕΕ Καρδίτσας συμμετέχει στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας των φορέων του νομού που αποφασίστηκαν σε σύσκεψη που οργανώθηκε την Παρασκευή 06/7/2018 στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας για το νομοσχέδιο του Υπουργείου παιδείας «Νέα Αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας».

Διεκδικούμε:

  1. Την παραμονή του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας στη Καρδίτσα, και όχι την κατάτμηση και ουσιαστικά τη διάλυση αυτού με τη μεταφορά του επιστημονικού αντικειμένου της Διαιτολογίας στα Τρίκαλα.

Μια τέτοια προοπτική θέτει αφενός σε κίνδυνο τα Επαγγελματικά Δικαιώματα που διαθέτουν σήμερα οι απόφοιτοι του Τμήματος καθώς διαχωρίζεται ο τίτλος του Διαιτολόγου από αυτόν του Διατροφολόγου, και αφετέρου στερείται η πόλη της Καρδίτσας από τα ποικίλα πλεονεκτήματα της μέχρι σήμερα λειτουργίας του.

  1. Τη δημιουργία Σχολής με έδρα την Καρδίτσα. Η Καρδίτσα είναι ο μοναδικός νομός, από τους πέντε στους οποίους στηρίζει τη λειτουργία του το νέο πανεπιστήμιο, που δεν θα έχει έδρα σχολής. Είναι τελείως ακατανόητο με ποια κριτήρια έγινε αυτή η επιλογή. Η μη ύπαρξη έδρας σχολής στην Καρδίτσα είναι ξεκάθαρο ότι θέτει την περιοχή σε μειονεκτική θέση έναντι των άλλων περιοχών.
  2. Την παραμονή του Τμήματος Σχεδιασμού – Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, και μάλιστα με τη νέα προτεινόμενη από τη Γενική Συνέλευση του Τμήματος ονομασία “Τμήμα Επιστημών & Σχεδιασμού Προϊόντων Ξύλου και Βιοϋλικών”.

Ο προτεινόμενος από το Υπουργείο, τίτλος “Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Δασικών Πόρων”, σύμφωνα και με τη Συνέλευση του Τμήματος, δεν καλύπτει τα εγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα της Τεχνολογίας Ξύλου, του Σχεδιασμού Επίπλου και της Τεχνολογίας Παραγωγής Επίπλου και Ξύλινων Κατασκευών, τα οποία πραγματεύεται το Τμήμα με επιτυχία τα τελευταία είκοσι έτη.

  1. Την αυτονόητη διατήρηση του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος.
  2. Θεωρούμε σε θετική κατεύθυνση τη δημιουργία του τμήματος Δημόσιας Υγείας στην περιοχή μας.

Καλούμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Παρασκευή 13 Ιουλίου και ώρα 11.30 στην πλατεία δικαστηρίων.

Για την Ν. Ε. Καρδίτσας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Χρήστος Σταμούλης




Total
0
Shares
Previous Article

Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας

Next Article

Παύλος Β. Σιούφας: Παραλογισμός ή κοροϊδία;