Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Καινοτόμο Ρομπότ σε φεστιβάλ βιώσιμης ανάπτυξης

robot greece

Την ικανότητα να προσαρμοστεί αποτελεσματικά σε διαφορετικές περιστάσεις, την κατάλληλη εφαρμογή λογισμικού χάρη στη μοναδική του ικανότητα να συνδυάζει την ψυχαγωγία με την εκπαίδευση διαθέτει το ανθρωποειδές ρομπότ ΝΑΟ που διαθέτει στην ελληνική αγορά η Mobile Technology, και έχει σχεδιάστεί από τη SoftBank Robotics

 Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας με αφορμή την συμμετοχή της στο τριήμερο φεστιβάλ EcoFest 2021, στο περίπτερο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ), το ανθρωποειδές ρομπότ ΝΑΟ έχει παραχωρήσει στο Ερευνητικό Εργαστήρι CoNSeRT του ΠΑΔΑ, με σκοπό την ανάπτυξη εφαρμογών.

Με αφορμή τη συμμετοχή στο EcoFest 2021, το Εργαστήριο CoNSeRT του ΠΑΔΑ σχεδίασε ειδική εκπαιδευτική εφαρμογή, με την οποία το ρομπότ παρακινούσε τους επισκέπτες να γίνουν «ecoists», υιοθετώντας μια οικολογική στάση ζωής, με σεβασμό στο περιβάλλον. Ο ΝΑΟ απαντούσε στους επισκέπτες σχετικά με τις ορθές περιβαλλοντικές συνήθειες που μπορούν να εφαρμόζουν και έπαιζε το εκπαιδευτικό παιχνίδι «Πως να είσαι ecoιστής!».     Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση το συγκεκριμένο ρομπότ συγκαταλέγεται σε ένα από τα πλέον αγαπητά ανθρωποειδή ρομπότ διεθνώς.

Η Mobile Technology από το 2003 σχεδιάζει και υλοποιεί ολοκληρωμένες λύσεις που βασίζονται σε συστήματα συλλογής δεδομένων και φορητά υπολογιστικά συστήματα για επιχειρήσεις. Επενδύει στην καινοτομία και στις νέες τεχνολογίες που συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγικότητας και στoν μετασχηματισμό των επιχειρησιακών διαδικασιών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το RFID, τα συστήματα διαχείρισης φωνητικών εντολών, οι ηλεκτρονικές ετικέτες ραφιού η ρομποτική, με τα ανθρωποειδή ρομπότ Pepper και ΝΑΟ.

Το CoNSeRT ιδρύθηκε το 2019 ως εργαστήριο του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και αποτελεί τη συνέχεια της ομώνυμης ερευνητικής ομάδας CoNSeRT, η οποία συστάθηκε το 2016. Το CoNSeRT δραστηριοποιείται στην έρευνα για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εφαρμογών και υπηρεσιών, δίνοντας έμφαση στη Μηχανική Μάθηση, Κινητό και Φορετό Υπολογισμό, Συναισθηματική Υπολογιστική & Μάθηση, Διαδίκτυο των Πραγμάτων, καθώς και πλατφόρμες/λύσεις Νεφοϋπολογισμού. Οι ερευνητές του ConSeRT έχουν συμμετάσχει επιτυχώς τόσο σε προτάσεις χρηματοδότησης έρευνας, όσο και στην υλοποίηση αντίστοιχων εγχειρημάτων, έχοντας στο ενεργητικό τους αρκετά Ευρωπαϊκά (H2020, FP7) αλλά και Εθνικά έργα, με προϋπολογισμό χρηματοδότησης που υπερβαίνει τα 1,75 εκατομμύρια ευρώ.

Η τριήμερη Διοργάνωση EcoFest 2021 ήταν αφιερωμένη στη βιώσιμη ανάπτυξη, τις πράσινες και έξυπνες πόλεις, και τη βιώσιμη μετακίνηση επιστρέφει δυναμικά και για δεύτερη συνεχή χρονιά αναδεικνύει την πράσινη πλευρά της ζωής.




Total
0
Shares
Previous Article
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Καρδίτσας

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Καρδίτσας: Γενική συνέλευση μελών

Next Article
πανελλήνιες εξετάσεις 2021

Πανελλαδικές: Εξέταση στα μαθηματικά για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ