Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

….και με τακτικά όργανα διοίκησης η «Περιβαλλοντική Κίνηση Εξόρμηση για την προστασία του χωριού της Οξυάς»

 

Την πρώτη της Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε στο Μουζάκι την περασμένη Κυριακή, 27 Ιουνίου 2018, όπως είχε εξαγγελθεί, η «Περιβαλλοντική Κίνηση  Εξόρμηση για την προστασία του χωριού της Οξυάς».

Η Γενική Συνέλευση περιελάμβανε ενημέρωση για τις μέχρι σήμερα ενέργειες ενάντια στα εν αγνοία των Οξυωτών και εν μέσω τετελεσμένων καταστάσεων προωθούμενα στο χωριό της Οξυάς μικρά υδροηλεκτρικά και αιολικά πάρκα, στα οποία τα μέλη της Κίνησης έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, καθώς και αρχαιρεσίες για την εκλογή των πρώτων τακτικών οργάνων διοίκησης του Συλλόγου.

Μετά τις αρχαιρεσίες εκλέχθηκαν για το Διοικητικό Συμβούλιο (κατά σειρά ψήφων) οι Καραβίδας Δ. Γεώργιος, Γκέκας Φ. Θωμάς, Ευαγγελάκη-Κωστάκη Έφη, Τσιλίγκος Ι. Δημήτριος, Πάτας Δ. Γρηγόριος με αναπληρωματικούς τους Λιάρο Αθ. Ηλία και Πάνο Β. Γεώργιο. Μετά τη συγκρότηση σε Σώμα η σύνθεση του ΔΣ έχει ως εξής: πρόεδρος ο Γκέκας Θωμάς, αντιπρόεδρος ο Τσιλίγκος Δημήτριος, Γραμματέας η Ευαγγελάκη- Κωστάκη Έφη, Ταμίας ο Πάτας Γρηγόριος και απλό μέλος ο Καραβίδας Γεώργιος. Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχθηκαν (κατά σειρά ψήφων) οι Καραβίδας Απ. Ηλίας, Βασιλός Ηλ. Κων/νος, Τσιλίγκος Ι. Πασχάλης, με αναπληρωματική τη Σερίφη Ηλ. Ελένη.

Υπενθυμίζουμε ότι η Κίνηση απαριθμεί 460 μέλη, που έχουν αντιταχθεί στην προώθηση των σχεδιαζόμενων μικρών υδροηλεκτρικών και αιολικών πάρκων στο χωριό της Οξυάς, κάτι που αποτελεί και έναν από τους καταστατικούς σκοπούς του νέου Σωματείου.

Στους άμεσους στόχους του νέου Διοικητικού Συμβουλίου να ενημερωθούν, με τη στήριξη και τη συμβολή και των μελών της «Κίνησης», όλοι οι Οξυώτες για τους κινδύνους που εγκυμονούν για το χωριό τα προωθούμενα σ’ αυτό αλλά και στη γύρω περιοχή έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ). Έργα που αποκλειστικό σκοπό έχουν τον πλουτισμό συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων, με τις επιδοτήσεις μέσω της απορρόφησης Κοινοτικών κονδυλίων αλλά και των εγγυημένων τιμών στην όποια παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια και την κατά προτεραιότητα απορρόφησή της από τους καταναλωτές, που πληρώνουν και το αντίστοιχο τίμημα, οδηγώντας, ταυτόχρονα, και σε αναπόφευκτη δέσμευση του φυσικού και υδάτινου πλούτου του χωριού, με ότι αυτό συνεπάγεται για την επιβίωση και τη συνέχιση της ύπαρξης του τελευταίου.

Στόχος, επίσης, η καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, στην οποία έχουν επιδοθεί όσοι προωθούν τα συγκεκριμένα έργα, που δε διστάζουν να εμφανίζουν
«αντισταθμιστικά έργα» τύπου παιδικών χαρών («δώρα» των «επενδυτών»), ως προπομπούς δήθεν επερχόμενων «χρυσών εποχών» για το χωριό. Και εδώ ακριβώς είναι που ο κάθε Οξυώτης πρέπει να αντιληφθεί ότι αξίζει πολύ περισσότερο να επιδιώξει την επιβίωση και τη συνέχιση της ύπαρξης του χωριού του, ώστε να το χαρούν πολλές ακόμα γενιές, παρά η όποια ικανοποίηση από την πρόσκαιρη ύπαρξη και χρήση μιας ….παιδικής χαράς (!!!) ή και οποιουδήποτε άλλου «αντισταθμιστικού»…

Είπαμε, λοιπόν, πως ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ και ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της «Περιβαλλοντικής Κίνησης Εξόρμηση για την προστασία του χωριού της Οξυάς».




Total
0
Shares
Previous Article

Εκλογές στον Αρχαιολογικό Λαογραφικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μουζακίου «ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ»

Next Article

51ος Καραϊσκάκειος Δρόμος στο Μαυρομμάτι - Προκήρυξη

Related Posts