Και δεύτερη θρόμβωση για 35χρονο που είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca

astrazeneca covid

Και δεύτερη θρόμβωση για 35χρονο που είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca

 Δεν έχει τέλος η περιπέτεια ενός 35χρονου από την Ιεράπετρα της Κρήτης ο οποίος διαγνώστηκε και με νέα θρόμβωση, αυτή τη φορά στην αριστερή του καρωτίδα.

Ο 35χρονος από την Ιεράπετρα είχε εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca, εμφάνισε συμπτώματα θρόμβωσης 11 μέρες μετά τον εμβολιασμό του και υπεβλήθη σε χειρουργείο, ενώ κινδύνευσε να χάσει ακόμα και το πόδι του.

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, υπέστη θρόμβωση στις καρωτίδες και υπεβλήθη δεύτερη φορά σε επέμβαση, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Το χρονικό της περιπέτειας Ο 35χρονος έκανε τη Μεγάλη Πέμπτη το εμβόλιο της AstraZeneca. Είχε, αρχικά, τα συνηθισμένα συμπτώματα, όμως πέρασαν.

Μέσα σε 11 μέρες, στις 10 Μαΐου, εμφάνισε μια πολύ σοβαρή θρόμβωση, ενώ πήγαινε στη δουλειά του. Ξαφνικά παρέλυσε το αριστερό του πόδι. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο άνδρας ήταν υγιέστατος, αθλητής και δεν είχε ιστορικό με προβλήματα υγείας.

Χτες, το μεσημέρι, παρουσίασε νέα θρόμβωση στην αριστερή καρωτίδα και εισήχθη ξανά για πολύωρο χειρουργείο. Έχει διαφύγει τον κίνδυνο, όμως η ανησυχία είναι μεγάλη. Οι γιατροί που τον εξέτασαν συνέδεσαν άμεσα το περιστατικό με το εμβόλιο. Αναμένονται οι εξετάσεις αίματος που θα δώσουν και επίσημη απάντηση.

Τι λέει ο πατέρας του

«Σήμερα είναι καλά, χτες είχε πέσει πολύ ψυχολογικά. Τη Δευτέρα ήταν μια τελειωμένη υπόθεση. Κοίταζαν να σώσουν πιο πολύ τη ζωή του, παρά το πόδι. Μας είχαν πει ότι πάμε για ακρωτηριασμό», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του 35χρονου. Όπως εξήγησε, ο γιατρός, τυχαία, όπως τον ψηλάφιζε, βρήκε κάτι που δεν του άρεσε. Πήγαν, όμως, όλα κατ’ ευχήν.

Για την φυσική κατάσταση του άνδρα πριν τον εμβολιασμό, ο πατέρας τόνισε ότι γιος του ποτέ δεν είχε προβλήματα. Επίσης, οι γιατροί του είπαν ότι είναι προς διερεύνηση το αν προϋπήρχε ο θρόμβος στην καρωτίδα.

«Οι ενδείξεις οδηγούν στο ότι οφείλεται καθαρά στο AstraZeneca. Υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις, αλλά οι μέχρι τώρα εξετάσεις συγκλίνουν σε αυτό», προσέθεσε. Τέλος, επισήμανε το εξής: «Είμαστε ψύχραιμοι, προτρέπω τον κόσμο να κάνει τα εμβόλια.»

 
Total
12
Shares