Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κ. Ξυλομένος: Οι προοδευτικές δυνάμεις σε σταυροδρόμι για τις Δημοτικές εκλογές του 2023

Η αντίστροφη μέτρηση για τη χειρότερη Δημοτική αρχή - Ακόμη μία χαμένη ευκαιρία για την Καρδίτσα - Κωνσταντίνος Ξυλομένος

Οι προοδευτικές δυνάμεις σε σταυροδρόμι για τις Δημοτικές εκλογές του 2023.

του Ξυλομένου Κωνσταντίνου Διπλ. Πολιτικού Μηχανικού Α.Π.Θ., MSc – Ανεξάρτητου Δημοτικού συμβούλου, πρ. Αντιδημάρχου Καρδίτσας.

Η σημερινή πολιτική πραγματικότητα που επικρατεί στα αυτοδιοικητικά στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο αποτελείται από κάποια σταθερά φαινόμενα, τα οποία είναι διαχρονικά και μπορεί εύκολα να τα διακρίνει κάποιος ιδιαίτερα, όταν το πολιτικό σκηνικό σε κεντρικό επίπεδο είναι ρευστό. Τα διλήμματα, η διαίρεση και οι ετερογενείς τάσεις που επικρατούν στην κεντροαριστερά, αποτελούν συνήθεις παθογένειες που όταν αποκτούν συγκρουσιακά χαρακτηριστικά, καταλήγουν στη διχοτόμηση και σε ταπεινωτικές ήττες. Ο κύριος κορμός του προοδευτικού χώρου, όπως εκφράζεται σήμερα από την σημερινή μείζονα αντιπολίτευση και τους Ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους στο Δημοτικό συμβούλιο Καρδίτσας, γνωρίζει καλά ότι δεν μπορεί να πορευθεί μόνος του ως τις εκλογές χωρίς τις ανάλογες συμμαχίες και το «άνοιγμα» στην κοινωνία της Καρδίτσας. Η επανίδρυση δηλαδή μιας νέας αυτοδιοικητικής παράταξης με υπερκομματικά χαρακτηριστικά, που θέλει να διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη στις επικείμενες Δημοτικές εκλογές του 2023, απαιτεί τη σύμπραξη όλων εκείνων των δυνάμεων της προόδου χωρίς αποκλεισμούς και κομματικά προαπαιτούμενα.

Η εκλογική συμπόρευση στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Δήμου Καρδίτσας αποτελεί μονόδρομο, διότι σε διαφορετική περίπτωση η επανεκλογή της σημερινής χειρότερης Δημοτικής αρχής είναι μαθηματικά βέβαιη. Η διάσταση πολιτικών απόψεων και θέσεων σε διάφορα ζητήματα μπορεί να γεφυρωθεί με διάλογο και σύνθεση, ώστε να προκύψει ως κοινή συνισταμένη ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με όραμα και περιεχόμενο για το Δήμο Καρδίτσας. Η συμμαχία πρέπει να οικοδομηθεί με ισότιμους όρους και συλλογικές αποφάσεις, χωρίς καθοδηγητές από τα πολιτικά κόμματα και με Δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες. Φυσικά και θα υπάρξουν και αντιδράσεις από εκείνους που έχουν κομματικές παρωπίδες και προσωπική ατζέντα, αλλά είναι προτιμότερο τέτοια φαινόμενα να απομονωθούν τώρα εν τη γενέσει τους και να απομακρυνθούν, παρά να δημιουργήσουν ένα τοξικό περιβάλλον και να ναρκοθετήσουν αυτή την προσπάθεια.

Τα χρονικά περιθώρια για τη συγκρότηση του αυτοδιοικητικού συνδυασμού που θα διεκδικήσει με αξιώσεις τη διοίκηση του Δήμου Καρδίτσας αρχίζουν και περιορίζονται, γι’ αυτό και εμείς δεν παραμένουμε αδρανείς, αλλά «συνομιλούμε» με την κοινωνία και στελεχώνουμε το ψηφοδέλτιο. Η πολιτική ταυτότητα των υποψηφίων Δημοτικών συμβούλων και ακόμη περισσότερο του υποψήφιου Δημάρχου της παράταξης, δεν μπορεί να αποτελεί εμπόδιο για την επιλογή τους, τη στιγμή που κανένας δεν προέρχεται από πολιτική παρθενογένεση. Ας σταματήσουμε επιτέλους να ανακαλύπτουμε διαχωριστικές γραμμές εκεί που δεν υπάρχουν ή να μεγεθύνουμε τις όποιες διαφορές μας και να συνεργαστούμε για το κοινό καλό.

Τα δύο μεγαλύτερα προοδευτικά κόμματα του Ελληνικού κοινοβουλίου πρέπει να υποστηρίξουν αυτό το αυτοδιοικητικό εγχείρημα, διότι σε διαφορετική περίπτωση η σημερινή αποτυχημένη διοίκηση του Δήμου Καρδίτσας θα συνεχίσει το καταστροφικό της έργο. Δηλώνουμε “παρών” και προσκαλούμε όλους τους Δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες που αγαπούν τον τόπο μας, να συστρατευθούν σ’ αυτή την προσπάθεια και να αποτελέσουν μέρος της.




Total
0
Shares
Previous Article
14 Σεπτεμβρίου - Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

14 Σεπτεμβρίου - Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Next Article
ardeftiko ypogeio

Προβληματική η κάλυψη των διατροφικών αναγκών μας χωρίς βιώσιμη χρήση των υδάτων και αντιμετώπιση της ξηρασίας