Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κ. Τσιάρας: Βαθύτατα πολιτικές οι εσωκομματικές διαδικασίες της ΝΔ

 

του Κώστα Τσιάρα, Βουλευτή Καρδίτσας,
Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας

Για  πρώτη φορά σήμερα, όλα τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, σε ολόκληρη τη χώρα εκλέγουν απευθείας τις ηγεσίες των νομαρχιακών και των δημοτικών μας οργανώσεων, αλλά και τους εκπροσώπους τους για το επόμενο Συνέδριό μας.

Με τη συμμετοχή τους σε ένα ριζοσπαστικό εγχείρημα, περισσότεροι από 155.000 Έλληνες σε όλες τις Δημοτικές και Νομαρχιακές μας Οργανώσεις που ανανέωσαν την εγγραφή τους στη Νέα Δημοκρατία, απέδειξαν τις βαθιές ρίζες της μεγάλης, φιλελεύθερης παράταξης στην ελληνική κοινωνία. Και ταυτόχρονα, οι 28.000 εγγραφές νέων μελών που εντάχθηκαν για πρώτη φορά στις οργανωτικές δομές της Νέας Δημοκρατίας, απέδειξαν αυτό που με βαθιά πίστη διακήρυττε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πρώτη μέρα που εξελέγη Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ότι το αίτημα της κοινωνίας για ανανέωση, τόσο  σε πρόσωπα, όσο και σε ιδέες, είναι ισχυρότερο από οποιαδήποτε δύναμη αντίστασης.

Οι σημερινές εσωκομματικές διαδικασίες στη Νέα Δημοκρατία είναι ίσως ο σημαντικότερος σταθμός για την επόμενη μέρα που ξημερώνει στον Τόπο. Γιατί η σημερινή εκλογική διαδικασία δεν αφορά  μόνο τον δικό μας πολιτικό κόμμα, τις οργανωτικές μας δομές και τα παραδοσιακά μας στελέχη που δίνουν πάντα με αυταπάρνηση τις μεγάλες ιδεολογικές και πολιτικές μάχες στο πλευρό της Νέας Δημοκρατίας. Αφορά πλέον την ίδια τη Δημοκρατία. Αφορά όλες τις δυνάμεις της ανανέωσης, της προόδου, και της καταπιεσμένης δημιουργικότητας στην πατρίδα μας, που για χρόνια ένιωθαν αποκλεισμένες από τις πολιτικές διαδικασίες.

Με την ολοκλήρωση των σημερινών, πρωτόγνωρων για τα ελληνικά δεδομένα διαδικασιών, η Νέα Δημοκρατία δεν κλείνει τον κύκλο της μεγάλης προσπάθειας που έχει αναλάβει απέναντι στους Νεοδημοκράτες ο Πρόεδρος μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αλλά ανοίγει έναν νέο μεγαλύτερο κύκλο μιας τεράστιας προσπάθειες μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε και αν αυτές διεξαχθούν. Γιατί οι δημοτικές και νομαρχιακές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας που θα αναδειχθούν σήμερα, μαζί με τα 155.000 μέλη σε ολόκληρη την επικράτεια, θα είναι οι ίδιοι ηγήτορες μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας που ήδη διαμορφώνεται στην κοινωνική βάση της πατρίδας μας. Και είναι εκείνοι που θα αναλάβουν να μεταφέρουν το μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας με την ίδια καθαρότητα που εκπέμπεται προς τους πολίτες από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι σημερινές εκλογές, λοιπόν, δεν είναι μόνο μία οργανωτική διαδικασία, αλλά μια προσπάθεια βαθύτατα πολιτική. Δεν είναι υπόθεση μόνο των Νεοδημοκρατών, αλλά όλων των πολιτών. Και δεν θα είναι μόνο το τέλος ενός ταξιδιού, αλλά και η αρχή ενός νέου.

Εκείνου που θα φέρει στο προσκήνιο το νέο πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας.  Το αισιόδοξο πρόσωπο μιας νέας και ελπιδοφόρας παράταξης όλων των Ελλήνων.
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο

Πρόγραμμα Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Καρδίτσας

Επόμενο άρθρο

Παρουσίαση του βιβλίου του Θ. Νημά για τα μνημεία του Ν. Τρικάλων