Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κ Τσιάρας: Να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση τον τρόπο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών και Ευρωεκλογών

mitsotakis tsiaras

 

Να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών κάλεσε την κυβέρνηση ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου για το ραδιόφωνο του Alpha 989 FM.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει θέσει ξεκάθαρα ερωτήματα, καθώς δεν είναι δυνατόν λίγους μήνες πριν από τις επικείμενες εκλογές, η κυβέρνηση να επιτρέπει μια φημολογία που προσπαθεί να φέρει τις εκλογές στα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Τσιάρας και έκανε λόγο για προφανή αδυναμία της κυβερνητικής παράταξης να προσελκύσει υποψηφίους και να καταρτίσει δυναμικά ψηφοδέλτια.

«Ο κ. Υπουργός οφείλει να απαντήσει «αν σκέφτεται η κυβέρνηση να αλλάξει τον τρόπο ανάδειξης των ευρωβουλευτών και να αντικαταστήσει τον σταυρό προτίμησης με λίστα. Να ξεκαθαρίσει αν προτίθεται να αλλάξει  τον υποχρεωτικό αριθμό υποψηφίων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων κάθε συνδυασμού και αν επιθυμεί να αυξήσει την υποχρεωτική ποσόστωση των γυναικών στα ψηφοδέλτια, τόσο στις εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, όσο και τις αυτοδιοικητικές εκλογές» είπε ο Καρδιτσιώτης πολιτικός.

Σχετικά με το ενδεχόμενο μαζί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, να στηθούν εθνικές κάλπες, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας εκτίμησε πως «έπρεπε ήδη να είχαν γίνει εθνικές εκλογές, καθώς η κυβέρνηση έχει ουσιαστικά χάσει τη δημοκρατική της νομιμοποίηση». Όπως  υποστήριξε ο Καρδιτσιώτης πολιτικός «η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα στηρίζεται πλέον σε μια κοινοβουλευτική ομάδα που δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία και η κυβέρνηση αναζητά σε κάθε νομοσχέδιο τη νομιμοποίησή της είτε σε πρόθυμους ανεξάρτητους βουλευτές, είτε σε βουλευτές που ανήκουν σε κόμματα της αντιπολίτευσης». Αναπτύσσοντας την επιχειρηματολογία του, ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής διαχώρισε την ηθική της Αριστεράς, βάζοντας σε εισαγωγικά την ηθική της «Αριστεράς του κ. Τσίπρα». Εκτίμησε, δε, πως όλα τα εκλογικά  σενάρια παραμένουν ανοιχτά, παρά την προφανή προσπάθεια των κυβερνητικών στελεχών να μείνουν στις καρέκλες της εξουσίας.

Στη συνέντευξή του στη Γιάννα Παπαδάκου, ο Κώστας Τσιάρας απάντησε παράλληλα στις ερωτήσεις που αφορούν στο εθνικό ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και το ρεπορτάζ του BBC για τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Οι εξελίξεις αυτές σε συνδυασμό με τη ρηματική διακοίνωση των Σκοπίων στον ΟΗΕ επιβεβαιώνουν όσα λέγαμε περί επιζήμιων αποτελεσμάτων της συμφωνίας» είπε ο κ. Τσιάρας ενώ έκανε λόγο για πληροφορίες που θέλουν και άλλα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα, όπως το Sputnik, να δημοσιεύουν ανάλογα ρεπορτάζ περί καταπιεσμένης «Μακεδονικής» μειονότητας. «Είναι αδιανόητο να εγείρονται τέτοια ανιστόρητα ζητήματα σε βάρος της Ελλάδας. Στην Ελλάδα της Δημοκρατίας, στην Ελλάδα της Ευρώπης και της Ελευθερίας. Δυστυχώς, αυτά τα δικαιώματα τα έδωσε η Συμφωνία των Πρεσπών που εκχώρησε στους Σκοπιανούς μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα» είπε χαρακτηριστικά.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ
Βουλευτής Ν. Καρδίτσας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Γενικός Γραμματέας Κ.Ο.




Total
0
Shares
Previous Article

ΕΠΣΚ: Αποτελέσματα της 26/02 και ημερομηνίες διεξαγωγής αναβληθέντων αγώνων

Next Article
nousios kostas

Οικονομία και κοινωνία: Το ντόμινο της ευημερίας

Related Posts