Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κ. Τσιάρας: Αρχίζουν τα μεγάλα έργα ύψους 143 εκατ. ευρώ στο Ν. Καρδίτσας

tsiaras mitsotakis karditsa

Νέο κτίριο για το Κ.Υ. Μουζακίου, οδοποιία και κατασκευή γεφυρών

Κ. Τσιάρας: Αρχίζουν τα μεγάλα έργα ύψους 143 εκατ. ευρώ στο Ν. Καρδίτσας

– Για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός»

Το πράσινο φως «άναψε» σήμερα η Βουλή, για την κατασκευή των μεγάλων έργων, ύψους 143 εκατ. ευρώ στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός».

Συγκεκριμένα, θα υλοποιηθούν έργα υποδομής και οδοποιίας στους Δήμους Αργιθέας, Μουζακίου και Καρδίτσας, ενώ θα κατασκευαστεί και το νέο κτίριο που θα στεγάσει το Κέντρο Υγείας Μουζακίου.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν καθαρισμούς ρεμάτων – ποταμών, κατασκευή τεσσάρων νέων γεφυρών για την ασφαλή διέλευση του ποταμού Πάμισου σε δυο θέσεις και δυο τοπικά ρέματα, αποκατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου που έχει πληγεί, μήκους 150 χλμ, εργασίες σταθεροποίησης πρανών και κατασκευή τοίχων αναχαίτισης καταπτώσεων.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Δικαιοσύνης – Βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ και μέλος της Κυβερνητικής Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής  κ. Κώστας Τσιάρας, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την έναρξη κατασκευής των έργων, επισημαίνοντας τα εξής:

«Η κυβέρνησή μας και ο Πρωθυπουργός μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πρώτη στιγμή που η καταστροφική πλημμύρα έπληξε το Ν. Καρδίτσας, βρέθηκαν δίπλα μας και απέδειξαν εμπράκτως πως μας στηρίζουν.

Με σταθερά βήματα, η κυβέρνησή μας, σχεδίασε και υλοποιεί όλα εκείνα τα έργα υποδομής, που θα συμβάλλουν στην επούλωση των πληγών που άφησε πίσω του ο «Ιανός» και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή που με ταχείς ρυθμούς, δρομολόγησε αυτό το σημαντικό και μεγάλο έργο για την περιοχή μας».

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΡΓΩΝ ΙΑΝΟΥ 1
Total
0
Shares
Previous Article
Για τις «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις» στην ΕΕ προετοιμάζεται ο Δήμος Τρικκαίων

Για τις «100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις» στην ΕΕ προετοιμάζεται ο Δήμος Τρικκαίων

Next Article
Τρίκαλα: 150 λουλούδια για τη «Μικρή Αμάλ»

Τρίκαλα: 150 λουλούδια για τη «Μικρή Αμάλ»