Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κ. Τσιάρας: Ανήθικες συναλλαγές του πρωθυπουργού διατηρούν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία

 

Κώστας Τσιάρας στον Γιάννη Πρετεντέρη: Ανήθικες συναλλαγές του πρωθυπουργού διατηρούν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία

«Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ που ισχυρίστηκε πως είναι «η κάθε λέξη του Συντάγματος» έχει καταφέρει να μετατρέψει την πολιτική σκηνή σε έναν απίθανο θίασο χωρίς δημοκρατικούς κανόνες, χωρίς όρια και χωρίς ηθική». Αυτό υποστήριξε ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Γιάννη Πρετεντέρη για το ΘΕΜΑ Radio 104.6 FM.

Με αφορμή, μάλιστα, την επιστολή των 6 Βουλευτών προς τον Πρόεδρο της Βουλή με την οποία ζήτησαν να λογίζονται ως Βουλευτές της Συμπολίτευσης ο Κώστας Τσιάρας έκανε λόγο για ευτελισμό του Κοινοβουλίου και για ανήθικες συναλλαγές που εξασφαλίζουν στον κ. Τσίπρα τη θέση του Πρωθυπουργού.

Απαντώντας στον γνωστό δημοσιογράφο, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για θεσμικό τραγέλαφο. «Αντί η Βουλή να ελέγχει την κυβέρνηση, έγινε ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη από την κυβέρνηση» είπε ο κ. Τσιάρας αποδίδοντας προσωπικές πολιτικές ευθύνες για το θεσμικό αυτό παράδοξο στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση. Παράλληλα, ο Καρδιτσιώτης πολιτικός επιτέθηκε κάνοντας ονομαστική αναφορά στην κα Κουντουρά, τον κ. Κόκκαλη και την κα Παπακώστα προτρέποντας τους πολίτες να αναρωτηθούν αν οι εν λόγω Υπουργοί θα έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και αν θα ψήφιζαν τη Συμφωνία των Πρεσπών αν δεν τους είχαν δοθεί Υπουργικοί θώκοι.

«Η ΝΔ τασσόταν ανέκαθεν υπέρ της επίλυσης του ονοματολογικού με τους Βόρειους γείτονες, αλλά δεν ήμασταν διατεθειμένοι να δεχτούμε οποιαδήποτε συμφωνία και με οποιουσδήποτε όρους» υπογράμμισε για την ουσία της διαφοράς με τα Σκόπια ο κ. Τσιάρας. Επανέλαβε, μάλιστα, την πάγια θέση που εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως «αν η Νέα Δημοκρατία είχε την πρόθεση να συμβιβαστεί με οποιαδήποτε συμφωνία θα την είχε φέρει ήδη από το 2008. Υπεραμύνθηκε, δε, της επιλογής της Νέας Δημοκρατίας να μην επικυρώσει το Πρωτόκολλο εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για υπαναχώρηση από τις πάγιες κόκκινες γραμμές της ελληνικής διπλωματίας. Η «μεγάλη επιτυχία» αυτής της κυβέρνησης είναι ότι μετά από 28 χρόνια επίπονων διαπραγματεύσεων και έπειτα από την ανάλωση πολύτιμου διπλωματικού κεφαλαίου, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «πέτυχε» αυτό που όλοι απευχόμασταν. Δηλαδή να ονομάζονται οι Σκοπιανοί ως Μακεδόνες –σκέτο» είπε χαρακτηριστικά.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ
Βουλευτής Ν. Καρδίτσας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Γενικός Γραμματέας Κ.Ο.




Total
0
Shares
Previous Article

Συνάντηση Μ. Στεργιόπουλου με την Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ζορμπά

Next Article
e161143a9bbc619980528e17ab4cd4d2

Με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις των ΔΗΜΤΟ Λίμνης Πλαστήρα και Παλαμά