Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κ.Π.Ε. Μουζακίου: Περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό παιχνίδι γνώσεων και δεξιοτήτων για την «Κλιματική Αλλαγή»

ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ»

Tην Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 και με αφορμή τη διοργάνωση από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας στις 9 & 10 Ιουνίου 2017 του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου με θέμα: «Κλιματική Αλλαγή: Η Αυτοδιοίκηση και η Θεσσαλία μπροστά στην παγκόσμια πρόκληση» το Κ.Π.Ε. Μουζακίου οργάνωσε και υλοποίησε σε συνεργασία με φορείς της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας, ένα περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό παιχνίδι σχετικά με την «Κλιματική Αλλαγή».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο κ. Κωτσός Γεώργιος, Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και Δήμαρχος Μουζακίου, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Αλεξάκος Φώτιος, ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Παπανούσκας Μιχαήλ και η Διευθύντρια Α/θμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Μητσιάδη Ευθυμία. Επίσης παραβρέθηκαν σχολικοί σύμβουλοι της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, εκπρόσωποι του Δήμου Καρδίτσας και της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας.

Ο σκοπός αυτού του παιχνιδιού ήταν να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές σε σχέση με την επίδραση της κλιματικής αλλαγής σε όλους τους τομείς της ζωής, μίας αλλαγής που είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη δική τους καθημερινότητα. Να τους βοηθήσει, δηλαδή, στην ανακάλυψη πτυχών της κλιματικής αλλαγής σε τομείς που ίσως δεν είχαν φανταστεί ότι μπορεί να επηρεάζονται, αλλά και να τους κινητοποιήσει να συμμετάσχουν ενεργά μαζί με τους γονείς τους στο Συνέδριο που θα γίνει στην πόλη της Καρδίτσας.

Το παιχνίδι γνώσεων και δεξιοτήτων, στο οποίο συμμετείχαν αρκετές μαθητικές ομάδες με πολλή διάθεση, ενθουσιασμό και ζήλο για τη νίκη, ανέδειξε δύο νικήτριες ομάδες.

  1. Από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση νικήτρια αναδείχθηκε η μαθητική ομάδα του Γυμνασίου Μητρόπολης, αποτελούμενη από τους Κοτλίτσα Μαρία, Γιαπαλή Ηλία, Μπαϊράμη Ηλία, Χαντζιάρα Ευτυχία και Σακκά – Κοντοστέριο Απόστολο.
  2. Από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση η ομάδα του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, αποτελούμενη από τους Κακαργιά Δαμιανή, Κωστάμη Μαρία, Παυλή Άννα, Τσόγκα Αναστάση και Αδάμο Αλέξανδρο.

Στις σχολικές μονάδες των ομάδων που αναδείχτηκαν νικήτριες η Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας θα προσφέρει ένα δώρο ως επιβράβευση για τη συμμετοχή και τη νίκη τους.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε κατ’ αρχάς τις σχολικές ομάδες που πήραν μέρος στο παιχνίδι, όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους. Επίσης, τους φορείς που βοήθησαν και συμμετείχαν στη δημιουργία του παιχνιδιού, οι οποίοι είναι:

  • Ο Δήμος Καρδίτσας με εκπρόσωπο τη Δασολόγο – Περιβαλλοντολόγο κ. Αναγνωστοπούλου Μαρία – Βασιλική (Μάρβα)
  • Ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός (ΕΛ.Γ.Ο.) «Δήμητρα» με εκπρόσωπο τον κ. Κορομπίλια Γεώργιο. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή Λάρισας και τη διευθύντριά της κ. Κλεισιάρη Μαρία, καθώς μαθητές της σχολής με δύο τμήματά της, της Ζωικής Παραγωγής και των Γεωργικών Μηχανημάτων ήρθαν από τη Λάρισα και συμμετείχαν στην εκδήλωση έχοντας ετοιμάσει ενδιαφέρουσες εργασίες.
  • Το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Καρδίτσας που εκπροσωπήθηκε από τους κ.κ. Ντελή Ιωάννη και Γκάτση Αριστείδη
  • Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Έρευνας και Ενημέρωσης του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, με εργασία του βιολόγου κ. Μπρουζιώτη Θεόφιλου
  • Η Περιβαλλοντική Αναπτυξιακή Δυτικής Θεσσαλίας (Π.Α.ΔΥ.Θ.) που εκπροσωπήθηκε από τον μηχανικό κ Παγανό Ελευθέριο
  • Ο Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών Διπλωματούχων Μηχανικών Νομού Καρδίτσας που εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο κ. Βαρελά Σταυρούλα – Ευαγγελία (Λίλα)
  • Το Τμήμα Δασοπονίας και  Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας που εκπροσωπήθηκε από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Λιβαδοπονίας και Αναπληρωτή Πρόεδρο του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας κ. Βραχνάκη Μιχαήλ και τον Επίκουρο Καθηγητή σε θέματα Υδρολογίας κ. Ζαβάκο Γεώργιο

Τέλος ευχαριστούμε τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας και ιδιαίτερα τις εκπροσώπους τους, την κ. Ρουμελιώτη Δήμητρα από την Β/θμια Εκπαίδευση και την κ. Μπερνάρα Παναγιώτα από την Α/θμια Εκπαίδευση για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη στο οργανωτικό κομμάτι της εκδήλωσης, την Οικόσφαιρα που παραχώρησε τους πάγκους που διαθέτει για τη φιλοξενία των εκθεμάτων των φορέων και φυσικά την Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και τον Δήμο Καρδίτσας που βοήθησαν οργανωτικά και οικονομικά στη διοργάνωση του παιχνιδιού.

Ο 21ος αιώνας, σύμφωνα με κυρίαρχα σενάρια, είναι ο αιώνας που θα εκδηλωθεί δραματικά το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και θα επηρεάσει όλο τον πλανήτη. Χρέος μας να προετοιμάσουμε και να εφοδιάσουμε τη νέα γενιά με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, αφού αυτή θα διαχειριστεί τα σοβαρά ζητήματα του πλανήτη τα χρόνια που έρχονται.

Ευχή μας είναι το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα: «Κλιματική Αλλαγή: Η Αυτοδιοίκηση και η Θεσσαλία μπροστά στην παγκόσμια πρόκληση» να έχει τη συμμετοχή και στήριξη όλων μας και να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Klima 1

Klima

Klima 2

Klima 3

Klima 4

Klima 5




Total
0
Shares
Previous Article

Ο Διευθυντής Μουσικής της Ελληνικής Αστυνομίας στο Αστυνομικό Μουσείο Καρδίτσας

Next Article

Επίσκεψη του Δημάρχου Καρδίτσας στις εγκαταστάσεις του νερού Θεόνη

Related Posts