Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κ.Π.Ε. Μουζακίου: Διοργάνωση τηλε-ημερίδας «Τα Πλημμυρικά Φαινόμενα στον Ελληνικό Χώρο και η Κλιματική Κρίση»

kpe mouzakiou

Διοργάνωση τηλε-ημερίδας με θέμα: «Τα Πλημμυρικά Φαινόμενα στον Ελληνικό Χώρο και η Κλιματική Κρίση» στις 30 Νοεμβρίου 2020 

Το Κ.Π.Ε. Μουζακίου σύμφωνα με τον προγραμματισμό της παιδαγωγικής του ομάδας και στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση», το οποίο υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προβαίνει στη διοργάνωση τηλε-ημερίδας σε συνεργασία με το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας με θέμα: «Τα Πλημμυρικά Φαινόμενα στον Ελληνικό Χώρο και η Κλιματική Κρίση», τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020 και ώρα έναρξης 18:00.

Η τηλε-ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που ασχολούνται με προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε μέλη Παιδαγωγικών Ομάδων των Κ.Π.Ε. της χώρας, καθώς και σε Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων. Η προβολή της τηλε-ημερίδας θα γίνει μέσα από την εκπαιδευτική πλατφόρμα WebEx του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (https://webex.sch.gr/), για όποιον ενδιαφέρεται να την παρακολουθήσει.

Μετά την καταστροφή που έπληξε το Μουζάκι στις 18 Σεπτεμβρίου 2020 λόγω της κακοκαιρίας «Ιανός», το Κ.Π.Ε. Μουζακίου επιθυμεί να κάνει μία καταγραφή των γεγονότων εκείνων των ημερών, αλλά και να ενημερώσει τους συμμετέχοντες για την όψη του συγκεκριμένου φαινομένου, τους κινδύνους, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί τώρα στη χώρα με τα πλημμυρικά φαινόμενα. Αυτός είναι και ο σκοπός της συγκεκριμένης δράσης. Για την υλοποίηση αυτής δεν προβλέπονται έξοδα από εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους.

Στη συνέχεια αυτής της δράσης και σε βάθος χρόνου ως τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο 2021, υπάρχει πρόθεση των διοργανωτών να γίνει τηλεδιάσκεψη με σκοπό να παρουσιαστεί μία εκπαιδευτική πρόταση που να αφορά στα πλημμυρικά φαινόμενα.

Σας επισυνάπτουμε το πρόγραμμα της τηλε-ημερίδας και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Ο Υπεύθυνος  του Κ.Π.Ε. Μουζακίου

Ντάνης Αντώνιος

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕ-ΗΜΕΡΙΔΑΣ

«Τα Πλημμυρικά Φαινόμενα στον Ελληνικό Χώρο και η Κλιματική Κρίση»

στις 30 Νοεμβρίου 2020

Ώρες/Διάρκεια Θέματα/Εισηγητές
18.00 – 18.30 Έναρξη / Βιντεοσκοπημένες και ηχογραφημένες μαρτυρίες από κατοίκους και παράγοντες της Καρδίτσας για αυτά που βίωσαν κατά τα πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου 2020
18.30 – 18.40 Χαιρετισμοί
18.40 – 19.10 «Η μετεωρολογική και υδρολογική όψη της φυσιογνωμίας του Ιανού (Πώς θα αποφύγουμε τη λησμονιά)»

Σπανός Σεραφείμ – Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Φυσικών Επιστημών ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας

19.10 – 19.40 «Πλημμυρικός Κίνδυνος, Πλημμυρική Τρωτότητα και Πλημμυρική Διακινδύνευση – Τα Πλημμυρικά Φαινόμενα στον Ελληνικό Χώρο και η Κλιματική Κρίση»

Λέκκας Ευθύμης – Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος / Διευθυντής ΠΜΣ «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων»

19.40 – 20.00 Ερωτήσεις στις προηγούμενες εισηγήσεις
20.00 – 20.30 «Αντιλήψεις μαθητών για τις φυσικές καταστροφές – Εκπαίδευση για πλημμύρες»

Εκπρόσωποι ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας – Κ.Π.Ε. Μουζακίου

20.30 – 21.00 Διάλογος – Συζήτηση – Ολοκλήρωση ημερίδας




Total
0
Shares
Previous Article
dimos karditsas

Δυο σύγχρονες παιδικές χαρές σχεδίασε και προωθεί ο Δήμος Καρδίτσας

Next Article
mcm agones

Ευχαριστίες του Μοτοσυκλετιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου – Δήμος Μουζακίου

Related Posts

vroxi kakokairia
Διαβάστε περισσότερα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Βαρομετρικό χαμηλό αύριο Παρασκευή (19-04-24)…
Dimarxos Dimotiko Symvoulio foto arxeiou
Διαβάστε περισσότερα

Παρέμβαση Δημάρχου Λαρισαίων για τους πλημμυροπαθείς και τις οικογένειές τους

Παρέμβαση Δημάρχου Λαρισαίων για τους πλημμυροπαθείς και τις οικογένειές τους Παρέμβαση Δημάρχου Λαρισαίων, κ.Θανάση Μαμάκου για τους πλημμυροπαθείς…