Κ. Νούσιος: Να επανεξεταστεί η εισήγηση για πρακτική άσκηση των φοιτητών στα Τρίκαλα

Κωστής Νούσιος: «Να επανεξετάσει την εισήγηση για πρακτική άσκηση των φοιτητών στα Τρίκαλα, το ΔΣ της Σχολής Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού.»

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε, την πρόθεση της διοίκησης της Σχολής Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού, να εισηγηθεί ώστε η πρακτική άσκηση των φοιτητών του Τμήματος να γίνει στην περιοχή του Ασπροποτάμου Τρικάλων.

Ως Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας ειλικρινά δεν κατανοούμε τους λόγους και τους σκοπούς μιας τέτοιας απόφασης, αν τελικά αυτή ληφθεί, στη σύσκεψη της διοίκησης της σχολής, για το θέμα αυτό.

Να υπενθυμίσουμε ότι έχει υπάρξει συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Δήμου Λίμνης Πλαστήρα και Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με την οποία τέθηκαν στη διάθεση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, χωρίς κόστος, υποδομές όπως ο Βοτανικός Κήπος, το Περιβαλλοντικό Κέντρο Νεοχωρίου, το Μουσείο Οίνου και Αμπέλου και άλλες υποδομές, προκειμένου να φιλοξενηθούν φοιτητές για πρακτική άσκηση και επιστημονικές μελέτες.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ως Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας, έστω κι αν υπάρχει απλά εισήγηση προς το παρόν για το θέμα.

Δυσαρέσκεια, η οποία γίνεται εντονότερη, αν αναλογιστούμε τις μάχες που δώσαμε με όλους τους  φορείς της Π.Ε Καρδίτσας για να παραμείνει το Τμήμα στην Καρδίτσα και να αναβαθμιστεί.

Παράλληλα θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο ορεινός όγκος της Λίμνης Πλαστήρα πληροί όλες τις προϋποθέσεις, ώστε να επιτυγχάνεται η πλήρης εκπαίδευση και κατάρτιση των φοιτητών του τμήματος.

Για όλους αυτούς τους λόγους η Π.Ε. Καρδίτσας θεωρεί απαράδεκτη μια τέτοια απόφαση και καλεί τη Διοίκηση της Σχολής Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού να επανεξετάσει της αρχική της εισήγηση ως προς την επιλογή τόπου πρακτικής άσκησης των φοιτητών, επιλέγοντας τελικά την Π.Ε. Καρδίτσας.
Total
0
Shares
Previous Article

Γ. Κωτσός: Καταβολή μισθοδοσίας των εργαζομένων στα Δημοτικά Ωδεία

Next Article
Δωρεάν online κι άλλη παράσταση του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων

Δωρεάν online κι άλλη παράσταση του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων


Total
0
Share