Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κ. Αγόρης: Δεν πάμε σε εκλογές, «ηθοποιοί είναι» οι 50 κυβερνητικοί στην Καρδίτσα

Κ. Αγόρης: Γιατροί και οδικά είναι ζητήματα που πρέπει να λυθούν - Κ. Αγόρης: Το ψέμα… νερό δεν γίνεται για Σοφάδες, Παλαμά, Καρδίτσα - Κ. Αγόρης: Επίσκεψη Μητσοτάκη στα... πεταχτά - ΑΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Κ. Αγόρης: Δεν πάμε σε εκλογές, «ηθοποιοί είναι» οι 50 κυβερνητικοί στην Καρδίτσα

*Ο Κωνσταντίνος Αγόρης είναι μέλος της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, δημοσιογράφος, οικονομολόγος

Αν δεν φτάνει ένας (ο υπουργός Δικαιοσύνης) για να πείσει, αν δεν φτάνουν τρεις (ο  υπουργός και οι δύο βουλευτές) για να πείσουν, αν δεν φτάνουν 20 (ο υπουργός, οι βουλευτές και τα μέλη της ΝΟΔΕ Καρδίτσας) για να πείσουν, τότε κάτι δεν πάει καλά.

Και οι -κοντά- 50 κυβερνητικοί που έστειλε ο Μητσοτάκης την Παρασκευή στον νομό, πάλι λίγοι είναι.

Πώς και πόσους να πείσεις μετά από τρία χρόνια κυβερνητικής απραξίας και μεθοδευμένης ασφυξίας νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων;

Πόσα «Άγιος Ιανός» να πεις για να κρύψεις τις καθυστερήσεις στα έργα αποκατάστασης;

Και πόσα πλακάκια ή πέργκολες στην πλατεία Πλαστήρα να επιθεωρήσουν δύο υπουργοί και να προσθέσεις στο πακέτο για να δείξεις ένα «μεγάλο κυβερνητικό έργο υποδομών» στον νομό Καρδίτσας;

Σκεφτείτε μόνο πόσα χιλιόμετρα έκαναν (Σοφάδες, Καρδίτσα, Μουζάκι) και πόσο χρόνο ξόδεψαν (από το πρωί ως το απόγευμα) δύο υπουργοί, πέντε βουλευτές (Καρδίτσας και άλλων νομών), ο περιφερειάρχης, ο αντιπεριφερειάρχης, τρεις δήμαρχοι, κάμποσοι αντιδήμαρχοι, ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, καμιά εικοσαριά σύμβουλοι και παρατρεχάμενοι και ολόκληρη η ΝΟΔΕ Καρδίτσας για να βρουν ένα ή δύο (σ.σ.: γιατί τόσα βρήκαν) έργα σε όλο τον νομό για να βγάλουν μία φωτογραφία.

Οι αναρτήσεις τους στο facebook και τα έργα που παρουσίασαν στα κοινωνικά δίκτυα είναι χαρακτηριστικά της «φτωχής» τους θητείας.

Και τι να πρωτοαποδομήσεις από όσα πανηγυρικά είπαν;

Τι να αντιπαραθέσεις σε κάποιον που σου δείχνει ένα σχέδιο σε ένα χαρτί και σου λέει ότι αυτό είναι «παρέμβαση τόσων εκατομμυρίων ευρώ», όταν το μόνο που έχει «επενδύσει» ως εκείνη τη στιγμή είναι 0,01 ευρώ για την αγορά του χαρτιού, στο οποίο έκανε το σχέδιο;

Θα σταθώ σε δύο σημεία.

  • Οι κύριοι Αγοραστός και Τσιάρας ανακοίνωσαν την ενεργειακή αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας. Το ίδιο το μέγαρο καταρρέει μέρα με τη μέρα. Θέλω να ελπίζω πως όταν τα συνεργεία πάνε να αλλάξουν τις λάμπες σε led θα βρουν την -υπό κατάρρευση- οροφή στη θέση της.
  • Ο κ. Τσιάρας μίλησε για 800 εκατ. ευρώ παρεμβάσεις μετά τον Ιανό. Και πριν από λίγες ημέρες ο κ. Αγοραστός «έδινε» Μητσοτάκη, Καραμανλή και ΤΕΡΝΑ για καθυστερήσεις σε ορισμένα από τα έργα αποκατάστασης, ενώ κωλυσιεργίες εντοπίζονται απο τους πολίτες σε περιοχές όπως η Αργιθέα. Μόνο τα έργα της ΤΕΡΝΑ έχουν συνολικό προϋπολογισμό άνω των 200 εκατ. ευρώ. Τι μας λένε δηλαδή; Ο υπουργός πανηγυρίζει για 800 εκατ. ευρώ παρεμβάσεις (ότι έγιναν δηλαδή) και ο περιφερειάρχης με την τοπική κοινωνία λένε ότι μέρος των έργων που αφορούν στο ένα τέταρτο των 800 εκατ. ευρώ δεν έχει ξεκινήσει καν.

Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.

Τρία χρόνια Ν.Δ. είναι πολλά. Και για τη χώρα και για έναν Μητσοτάκη.

Ώρα να φύγουν.

Υ.Γ.: Κάποιοι είπαν ότι η περιοδεία ήταν προεκλογική. Μα, ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν πάμε σε εκλογές, αντέτεινα. Άρα; Άρα δεν ήταν υποψήφιοι σε κίνηση. «Ηθοποιοί ήταν», μάλλον σε παράσταση.




Total
0
Shares
Previous Article
CHORES

Παράσταση CHÓRES «ΑΠΕΝΑΝΤΙ» στον Αρχαϊκό Ναό του Απόλλωνα, στην Αρχαία Μητρόπολη

Next Article
Αποτελέσματα ελέγχων Rapid tests στη Θεσσαλία

Αποτελέσματα rapid tests στη Θεσσαλία: Κυριακή 10/7/2022

Related Posts

gimnasio mouzakiou pagosmia imera vivliou 2024
Διαβάστε περισσότερα

Την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων γιόρτασαν στο 1ο Γυμνάσιο Μουζακίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων (όπως είναι ο πλήρης ορισμός της ημέρας) που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Απριλίου, το 1ο Γυμνάσιο Μουζακίου είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει την Κοινωνιολόγο - Συγγραφέα Κατερίνα Ευαγγέλου- Κίσσα.
dimos mouzakiou mathitiki sinedrias Mouzaki 1
Διαβάστε περισσότερα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συμμετοχή μαθητών/τριων σχολικών μονάδων ευθύνης Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας σε συνεδρίαση του Δήμου Μουζακίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συμμετοχή μαθητών/τριων σχολικών μονάδων ευθύνης Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας σε συνεδρίαση του Δήμου Μουζακίου (ΒΙΝΤΕΟ)…