Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κ. Αγοραστός: «Κάθε επένδυση στην υγεία είναι προσφορά στον άνθρωπο»

Κ. Αγοραστός: «Κάθε επένδυση στην υγεία είναι προσφορά στον άνθρωπο»

Κ. Αγοραστός στην εκδήλωση για τα 5 χρόνια λειτουργίας του θεσμού των ΤΟΜΥ στη Θεσσαλία: «Κάθε επένδυση στην υγεία είναι προσφορά στον άνθρωπο» 

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διαχρονικά στηρίζει τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της κρατικής υγείας και του ΕΣΥ. Τα τελευταία χρόνια στήριξε και στηρίζει την πλήρη λειτουργία των δώδεκα ΤΟΜΥ στη Θεσσαλία μέσω χρηματοδότησης ύψους 9 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020. Καλύπτει το πλήρες μισθολογικό κόστος των περίπου 110 εργαζομένων -γιατρών και νοσηλευτικού βοηθητικού προσωπικού-  και τα λειτουργικά έξοδα των Δομών» τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, μιλώντας στην επετειακή εκδήλωση που διοργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων ΤΟΜΥ 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας για τη συμπλήρωση των πέντε ετών λειτουργίας του θεσμού των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ).

Κ. Αγοραστός: «Κάθε επένδυση στην υγεία είναι προσφορά στον άνθρωπο»

«Ο κόσμος λέει «την υγεία μου να έχω». Αυτό είναι βίωμα και πραγματικότητα. Γι’ αυτό εμείς αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας αναβαθμίζουμε το κρατικό σύστημα υγείας. Κάθε επένδυση στην υγεία, είναι προσφορά στον άνθρωπο. Θέλουμε οι άνθρωποι να αισθάνονται ασφαλείς και να έχουν πρόσβαση σε σύγχρονες, αξιόπιστες, ποιοτικές υπηρεσίες κρατικής υγείας. Γι’ αυτό έχουμε χρηματοδοτήσει με περισσότερα από 120 εκατ. ευρώ το κρατικό σύστημα υγείας για την κατασκευή νέων Κέντρων Υγείας, πτερύγων νοσοκομείων και Περιφερειακών Ιατρείων αλλά και την αναβάθμιση υφιστάμενων δομών υγείας, την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού (γιατρούς και νοσηλευτές), την προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού  εξοπλισμού και νέων ασθενοφόρων.

Η υγειονομική κρίση απέδειξε ότι το κρατικό σύστημα υγείας μπορεί να αντιμετωπίσει την πανδημία αποτελεσματικά και ολιστικά. Το ΕΣΥ βγήκε «κερδισμένο» και με πλεόνασμα αξιοπιστίας από την κρίση του κορωνοιού. Το γεγονός αυτό, δημιουργεί θετικό κύμα συμπαράστασης και μας παρακινεί να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την ποιότητα των κρατικών υπηρεσιών για να χτίσουμε ένα πιο βιώσιμο  και ανθεκτικό σύστημα υγείας. Η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό, χωρίς το οποίο όλα τελούν υπό αίρεση και αναίρεση» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.




Total
0
Shares
Previous Article
ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας να κατασκευάσει γρήγορα νέα ασφαλή γέφυρα Αργύρη - Βατσουνιάς Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Σταματήστε τις διαρκείς παρατάσεις των έργων και δώστε λύσεις στα προβλήματα των ορεινών χωριών της Καρδίτσας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στην εγκατάσταση 19 ανεμογεννητριών επιχειρηματικού ομίλου σε δασώδη περιοχή NATURA του Μαυροβουνίου - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Κουτσόχερου - ΛΑ.ΣΥ. Θεσσαλίας: Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του λαού και της περιουσίας του από τον κίνδυνο νέων πλημμυρών - Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Ο υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Π.Ε Λάρισας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Όχι στις νέες αυξήσεις στα διόδια - Να καταργηθούν σε όλους τους δρόμους - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας: Οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας στην Π.Ε Καρδίτσας - Η Λαική Συσπείρωση για το «γάμο» ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Κουρέτα - Η «Λαική Συσπείρωση» Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την φονική πυρκαγιά στη Μαγνησία - Παρεμβάσεις και Ανακοινώσεις της Λαικής Συσπείρωσης Θεσσαλίας για την Π.Ε Καρδίτσας Η Λαική Συσπείρωση δεν νομιμοποιεί την απαράδεκτη διαδικασία της κατεπείγουσας και διά περιφοράς συνεδρίαση του ΠΣ Θεσσαλίας - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Να διοριστεί άμεσα μόνιμος γιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Βραγκιανών - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Πρόταση ψηφίσματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για τους καλλιτέχνες - Λαική Συσπείρωση: Όχι στον εθνικισμό και στον αλυτρωτισμό - Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των δικαιωμάτων των ΑΜεΑ - Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς - ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία - Επερώτηση για τον δρόμο Ελασσόνας - Κοζάνης και την παράκαμψη Ελασσόνας - Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας

ΛΑ.ΣΥ Θεσσαλίας: Επερώτηση για το Φράγμα Αγιονερίου Ελασσόνας

Next Article
Νόμος και Ελευθερία - Άνθρωπος και Ταυτότητες (Θρησκεία – Έθνος) - Φωτογραφία: Προπαγάνδα αλλά και Εργαλείο Αφύπνισης - Ποίηση και Πολιτική - Η βαλίτσα του Ταξιδιώτη - Ένα εκκλησάκι οικόσημο της Δονούσας ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗ: Βίοι παράλληλοι - H Τραγωδία των Τεμπών: Aνθρώπινο Λάθος και Κρατική Αβελτηρία - Η πρώτη επέτειος του Ουκρανικού πολέμου: Οι διαψεύσεις και οι προοπτικές για ειρήνη - Ελευθερώστε τα γλυπτά του Παρθενώνα - Στο λυκαυγές ενός άλλου κόσμου: Προοπτικές και Ευθύνες… - Τρία βιβλία για μία ασφαλή πλοήγηση στην εποχή της μετα-πραγματικότητας - Αλλάζουν οι θρησκείες; - Μικρασιατική Καταστροφή: Μνήμη που πληγώνει… - Ένας άδικος θάνατος και μία δίκαιη εξέγερση - Τουρκικός μεγαλο-Ιδεατισμός ή η παράνοια του νέο-Οθωμανισμού;

Ελευθερώστε τα γλυπτά του Παρθενώνα