Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Κ. Αγοραστός: Άλλο συνεργασίες και άλλο συναλλαγές που οδηγούν σε υποτακτικούς

.

Τι είπε ο Περιφερειάρχης στο Ράδιο Παλμός για τη φημολογούμενη αυτοδιοικητική συνεργασία ΚΙΝ.ΑΛ – ΣΥΡΙΖΑ

– Με τον κ. Τσίπρα έχω μια καλή σχέση, είπε ο περιφερειάρχης

– Τι είπε για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Καρδίτσα

Του Γιώργου Μπανάτσα

mpanatsas giorgos


 «Ως περιφερειακή αρχή είμαστε υπερκομματική. Για το λόγο αυτό και παρά το γεγονός ότι ο καθένας μας έχει κομματική ταυτότητα, στις προηγούμενες εκλογές το ποσοστό μας ήταν πολύ μεγαλύτερο από το τότε ποσοστό που συγκέντρωνε το κόμμα της Ν.Δ.»

Αυτό υπογράμμισε μιλώντας στο Ράδιο Παλμός 104.2 και στο Γιώργο Μπανάτσα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κω/νος Αγοραστός.

Ο κ. Αγοραστός ρωτήθηκε από το δημοσιογράφο και για δημοσιεύματα που τον φέρουν να στηρίζεται στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές εκτός από τη Ν.Δ. και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Με τον κ. Τσίπρα έχουμε μια καλή σχέση και θα έλεγα ότι μας αντιμετωπίζει με συμπάθεια. Ωστόσο θεωρώ ότι η κομματική νομενκλατούρα δεν θα επιτρέψει να υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη στην κατεύθυνση στήριξης του συνδυασμού μας» απάντησε ο κ. Αγοραστός.

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης ρωτήθηκε από το Γιώργο Μπανάτσα και για το ενδεχόμενο ο κ Τσιλιμίγκας τον οποίο ανακοίνωσε το ΚΙΝ.ΑΛ. ότι θα στηρίξει ως υποψήφιο περιφερειάρχη, στα πλαίσια μιας ευρύτερης θεσσαλικής συνεργασίας όπως φημολογείται με Αλεξάκο, Καλογιάννη, να στηριχθεί και από το ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν συμβεί αυτό δεν θα μιλάμε για συνεργασία αλλά για συναλλαγή, η οποία συναλλαγή οδηγεί σε υποτακτικούς. Και οι υποτακτικοί συνήθως εξυπηρετούν ολιγάρχες» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης.

Για τα έργα της Καρδίτσας

Στη συνέχεια ο κ. Αγοραστός ρωτήθηκε για τα έργα της Καρδίτσας.

Για την παράκαμψη Συκεώνας είπε ότι πλέον το έργο ύψους 34 εκ. ευρώ έχει μπει στην τελική ευθεία υλοποίησης του. Αυτή τη στιγμή γίνεται ο τελικός έλεγχος του αποτελέσματος της δημοπράτησης και η έναρξη των εργασιών κατασκευής τοποθετείται στην Άνοιξη.

Για το Καρδίτσα – Δέλτα υπογράμμισε ότι το έργο θα προχωρήσει. Η περιφέρεια αναμένει από τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ και τις άλλες ΔΕΚΟ να υπάρξει εκτίμηση του κόστους μετακίνησης των δικτύων τους ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις και να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου. Το κονδύλι που θα διατεθεί υπολογίζεται στα 30 εκ. ευρώ.

Για την ηλεκτροκίνηση του σιδηροδρόμου στο κομμάτι Παλαιοφάρσαλο – Καλαμπάκα είπε ότι το έργο προχωράει με προϋπολογισμό 57,5 εκ. ευρώ

Για το Διοικητήριο είπε ότι βρέθηκε λύση με τον εργολάβο, ο οποίος αντιμετώπισε προβλήματα και πλέον η κατασκευή του έργου συνεχίζεται.

Για το κλειστό γυμναστήριο είπε  ότι το έργο το χρηματοδοτεί η Περιφέρεια αλλά η επίβλεψη της κατασκευής γίνεται από το Δήμο Καρδίτσας. Οι εργασίες όπως είπε προχωρούν.

Ακόμη ο περιφερειάρχης έπλεξε το εγκώμιο του μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου με τον οποίο είπε ότι έχουν μια άριστη συνεργασία. Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας η περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει με 4,5 εκ ευρώ την ανάπλαση του κτιρίου επι της Ευαγγελίστριας. Επίσης θα χρηματοδοτήσει και την ανάπλαση των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Για την ολοκλήρωση του Περιφερειακού στο ύψος του σιδηροδρομικού σταθμού τόνισε ότι ξεπεράστηκαν οι δυσκολίες που υπήρχαν με το Γενικό Πολεοδομικό αλλά υπάρχει ακόμη θέμα με τις αποθήκες της πρώην ΑΤΕ, νυν Πειραιώς. «Μαζί με το δήμαρχο θα επισκεφθούμε τη διοίκηση της τράπεζας για να δούμε τι μπορεί να γίνει» είπε ο κ. Αγοραστός. Τέλος ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι προχωρά η συντήρηση στο δρόμο Καρδίτσας – Λάρισας στο ύψος του χωριού Ελευθερές.




Total
0
Shares
Previous Article

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα γιορταστεί ο Άγιος Σεραφείμ στο Φανάρι από το Δήμο Μουζακίου

Next Article

Η ΕΑΚΠ για τον τραγικό θάνατο συναδέλφου πυροσβέστη στις Σέρρες

Related Posts