Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ιστορικό ορόσημο η έξοδος από την επιτροπεία και τα μνημόνια

 

Δήλωση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Χρυσούλας Κατσαβριά – Σιωροπούλου ενόψει των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και της αναμενόμενης ομιλίας του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 

«Ιστορικό ορόσημο η έξοδος από την επιτροπεία και τα μνημόνια»

Στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός θα αποσαφηνίσει το μεταμνημονιακό πλαίσιο και θα ξεδιπλώσει το σχεδιασμό για την πορεία της χώρας, με ορίζοντα τετραετίας και δεκαετίας.

Ιστορική η έξοδος από την επιτροπεία και τα μνημόνια, καθώς τελειώνει μια οδυνηρή εποχή για το λαό μας και μπαίνουμε σε μια κατάσταση καινούργια. Το γεγονός αυτό σηματοδοτήθηκε ήδη από τον Πρωθυπουργό με τις αλλαγές στο κόμμα και τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Μαζί με την αποσαφήνιση του μεταμνημονιακού πλαισίου από τον κ. Τσίπρα σήμερα στη ΔΕΘ και την κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2019 στη Βουλή  στις αρχές Οκτωβρίου, ξεδιπλώνεται ένας σχεδιασμός με ορίζοντα τετραετίας και δεκαετίας,  του οποίου κυρίαρχο στοιχείο  θα είναι η αναπτυξιακή στρατηγική ως ο βασικός άξονας της πολιτικής μας, που θα εφαρμόζεται από εδώ και πέρα.

 Η έξοδος από τα μνημόνια πρέπει να έχει  αντίκρισμα στη ζωή  και στην προοπτική των πολιτών, στο εισόδημά τους, στην απασχόλησή τους, στις προσδοκίες τους για το μέλλον. Ακριβώς με αυτό το σκεπτικό  θα αγωνιστούμε προκειμένου να μην περικοπούν οι συντάξεις. Υπενθυμίζεται ότι αυτό ήταν απαίτηση του ΔΝΤ για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και ευσεβής πόθος της Ν.Δ. και του ΚΙΝΑΛ, που θα διαψευστούν για μια ακόμη φορά.

Η οικονομία της χώρας έχει ήδη εισέλθει σε  σταθερή αναπτυξιακή τροχιά και η ανεργία μειώνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας, της ΕΛΣΤΑΤ και όλων των έγκυρων διεθνών οργανισμών. Το πετύχαμε  τα τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, αυξάνοντας παράλληλα τις δαπάνες για το κοινωνικό κράτος, την υγεία, την πρόνοια και την παιδεία.

Οι επόμενοι προϋπολογισμοί, ξεκινώντας από το 2019, θα έχουν χαρακτήρα επεκτατικό – αναπτυξιακό, αύξησης της απασχόλησης, δίκαιης διανομής των εισοδημάτων  και περαιτέρω ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους. Δεν θα συζητάμε πλέον για περικοπές αλλά για στοχευμένες δημοσιονομικές επεκτάσεις σε ένα βάθος χρόνου, καθώς οι δυνατότητες που θα έχουμε κάθε επόμενο έτος θα είναι σημαντικές και  ακόμα μεγαλύτερες.  Θα προχωρήσουμε δηλαδή, σε  στοχευμένες φοροελαφρύνσεις, στοχευμένες στηρίξεις των κοινωνικά αδύνατων και του κοινωνικού κράτους. Είμαι βέβαιη ότι σήμερα  ο πρωθυπουργός θα εξειδικεύσει πολλά από αυτά στη ΔΕΘ.

Η διεύρυνση του δημοσιονομικού χώρου, η αύξηση δηλαδή των πλεονασμάτων, θα επιστρέφει πλέον στην κοινωνία όχι με τη μορφή έκτακτων μέτρων αλλά με σχεδιασμένη πολιτική, πιο συστηματικά και ολοκληρωμένα σχέδια και μέτρα, τα  οποία θα είναι μόνιμα, δίκαια και ορθολογικά.




Total
0
Shares
Previous Article

Συνάντηση Γ. Κωτσού - Μ. Χρυσοβελώνη

Next Article

Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών: Η αγάπη μας για την Θεσσαλία

Related Posts

dimarxeio Mouzakiou new new
Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας

Δήμος Μουζακίου: Ανακοίνωση προς δημότες για απαγόρευση καύσης λόγω αυξημένης επικινδυνότητας Ενημερώνονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του…
paidiki xara pirosvestikis
Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου Μουζακίου κ.Αχιλλέα Καταραχιά για τις εθελοντικές εργασίες συντήρησης της παιδικής χαράς Μουζακίου Εθελοντικές εργασίες…