Ισλανδία: Ανοίγει για όλους τους ταξιδιώτες από όπου και αν προέρχονται

Ισλανδία: Ανοίγει όλους τους ταξιδιώτες από όπου και αν προέρχονται

Ισλανδία: Ανοίγει για όλους τους ταξιδιώτες από όπου και αν προέρχονται

Από αύριο, Πέμπτη, η Ισλανδία θα επιτρέπει την είσοδο σε όλους τους ταξιδιώτες που φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του covid χωρίς να υπάρχει άλλη μορφή ελέγχου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Το μέτρο ήδη από τις 20/01για τους επισκέπτες από τον ευρωπαϊκό χώρο ελεύθερης κυκλοφορίας Σένγκεν και θα επεκταθεί σε όλους όσοι εισέρχονται στη χώρα όποια κι αν είναι η προέλευσή τους. Γίνονται δεκτά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που έχουν εκδοθεί από τις χώρες του Σένγκεν ή αυτό που χορηγείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας με την ονομασία «κίτρινη κάρτα».

Η κυβέρνηση διευκρινίζει πως οι άνθρωποι που θα παρουσιάζουν τέτοια πιστοποιητικά δεν θα χρειάζεται να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ ή να τηρήσουν μια περίοδο καραντίνας ή να παρουσιάσουν ένα αρνητικό τεστ PCR κατά τους διασυνοριακούς ελέγχους. Όλοι οι ταξιδιώτες που θα μπορούν επιπλέον να αποδείξουν ότι νόσησαν από covid, παρουσιάζοντας ένα θετικό διαγνωστικό τεστ πάνω από 14 ημερών, θα αποφύγουν επίσης τους περιορισμούς στην είσοδο, όπως αυτό συμβαίνει από τον Δεκέμβριο για τους ταξιδιώτες από τον χώρο Σένγκεν.

Η Ισλανδία, ελπίζει με τον τρόπο αυτό να ενεργοποιήσει εκ νέου τις ροές επισκεπτών από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, τις δυο μεγαλύτερες τουριστικές αγορές της, μεταξύ των πιο προηγμένων στον εμβολιασμό σε παγκόσμια κλίμακα. Από τις 19 Φεβρουαρίου, σχεδόν το 20% των επισκεπτών που φθάνουν σε αυτό το νησί του βόρειου Ατλαντικού παρουσίασαν ένα πιστοποιητικό προηγούμενης λοίμωξης ή πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του covid, σύμφωνα με σημείωση του επικεφαλής επιδημιολόγου. Η Ισλανδία έχει θέσει υπό έλεγχο την πανδημία σήμερα: η συχνότητα εμφάνισης του κορωνοϊού είναι μόλις 9 ανά 100.000 κατοίκους. Σχεδόν το 10% του πληθυσμού έχει λάβει μια τουλάχιστον δόση εμβολίου.

Total
5
Shares
Previous Article
Συνάντηση του προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Νασιακόπουλου με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα

Συνάντηση του προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Νασιακόπουλου με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα

Next Article

Επιστρεπτέα 6: Λήγει αύριο η προθεσμία υποβολής αίτησης – Σήμερα η δεύτερη μεγάλη πληρωμή


Total
5
Share