Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ιωάννης Ντελής: Το πολιτικό δίλλημα των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών

Iwannis Ntelis 1

Ιωάννης Ντελής: Το πολιτικό δίλλημα των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών

Οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα καθορίσουν για σειρά ετών την κοινωνική πρόοδο της τοπικής κοινωνίας μας σε μια εποχή που θα χαρακτηριστεί από αειφόρο ανάπτυξη, ανάγκη μείωσης των κοινωνικών αντιθέσεων και κοινωνικών αποκλεισμών και ανάπτυξη των δεξιοτήτων της γενιάς της τεχνητής νοημοσύνης. Το πολιτικό δίλλημα που προκύπτει είναι μόνον ένα. Να συνεχίσουμε με την ίδια αυτοδιοικητική κατάσταση, την οποία σήμερα όλοι μας πολύ καλά γνωρίζουμε, ή να στηρίξουμε μια νέα διαφορετική πολιτική πρόταση η οποία δημιουργείται μέσα από τη ζύμωση ανθρώπων όλων των πολιτικών χώρων.

Ανθρώπων έμπειρων και καταξιωμένων πολίτων, με αξιοπρόσεκτη επαγγελματική και κοινωνική διαδρομή, ανθρώπων με ανοικτούς ορίζοντες και ριζοσπαστικές ιδέες που  ξεχωρίζουν για το ήθος τους, ανθρώπων τους οποίους διέπει η διάθεση για προσφορά και εθελοντισμό, η σύνθεση και η νέα αντίληψη των ζητημάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης, στοιχεία που ειναι απαραίτητα για να εμπνεύσουν την κοινωνία. Το κύριο μέλημα της νέας αυτοδιοικητικής πρότασης, όπως απαιτεί η γνήσια κοινωνική βούληση των πολιτών του δήμου, είναι η ευρύτερη οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική αναβάθμιση του δήμου και των ανθρώπων του που θα αναπτύξει τα πλεονεκτήματα και τις δεξιότητες του συνόλου των πολιτών.

Αυτή η  νέα αυτοδιοικητική γενιά  (όχι απαραιτήτως ηλικιακά)  πρέπει να βγει μπροστά, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με φρέσκιες ιδέες,  με αναπτυξιακό όραμα, φαντασία και προοπτική, αλλά και συγκεκριμένο σχέδιο για το σήμερα και το αύριο. Αυτή η νέα  γενιά καλείται να αναλάβει πρωτοβουλίες,  να κινητοποιήσει ζωντανές δυνάμεις, και  με συλλογική δουλειά,  μέσα από το τρίπτυχο καθαρών σχέσεων, ανθρώπινων σχέσεων και μελετών δημιουργίας, να παίξει ενεργό ρόλο σε καίρια ζητήματα για να βελτιώσει την εικόνα του τόπου μας.

Αυτή η νέα αυτοδιοικητική προοπτική, όμως προϋποθέτει θυσίες, προσωπικές και κομματικές, προϋποθέτει ενότητα και ευρύτερες συμμαχίες πολίτων που πιστεύουν ότι η αυτοδιοίκηση είναι κάτι παραπάνω από απλή διαχείριση, που θέλουν να την υπηρετήσουν ακολουθώντας τις  αξίες του ήθους και της προσφοράς για τον τόπο και δεν αποβλέπουν σε προσμονή «ανταλλαγμάτων και καρεκλών».

Να αφουγκραστούμε λοιπόν τη βούληση των πολιτών και να συστρατευτούμε στη νέα αυτοδιοικητική προοπτική που γεννιέται για την απαρχή μιας νέας εποχής.

«Χριστός  Ανέστη, υγεία, ευημερία και σωφροσύνη σε όλους»

Ιωάννης Ντελής

Ιατρός




Total
0
Shares
Previous Article
Tsiaras periodeia Argithea

Κώστας Τσιάρας: Η Καρδίτσα επέστρεψε δυναμικά στο κέντρο λήψης αποφάσεων της κεντρικής διοίκησης 

Next Article
bottled water

Διαχείριση νερού και ιδιωτικοποίηση