Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Interreg INNOVENTER: Εκπαιδευτικό διήμερο στην Αθήνα 21-22 Φεβρουαρίου 2019

Interreg INNOVENTER

Στην Αθήνα την 21 και 22 Φεβρουαρίου 2019, στο αμφιθέατρο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «Δρομοκαΐτειο», πραγματοποιήθηκε από τον πιστοποιημένο φορέα Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας «ΔΥΕΚΟ» εκπαιδευτικό διήμερο για την κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο του Διακρατικού έργου Interreg INNOVENTER.

Το έργο INNOVENTER (Innovative Vocational Social Entrepreneurial Training), συγχρηματοδοτείται από το Διασυνοριακό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Interreg BalkanMed 2014-2020. Ο σκοπός του έργου είναι η δημιουργία ενός προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ούτως ώστε να αποκτήσουν οι ίδιες καινοτόμο χαρακτήρα, απασχολώντας ταυτόχρονα άτομα από μειονεκτικές ομάδες ως εργαζόμενους.

Την εκδήλωση προσφώνησε ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου κ. Ισίδωρος Πρώιος και συμμετείχαν από το Υπουργείο Εργασίας, ο Γενικός Διευθυντής Δρ. Κωνσταντίνος Γεώρμας και ο κ. Αθανάσιος Λεμπέσης. Από το Υπουργείο Παιδείας, συμμετείχαν, οι Διευθυντές Δρ. Δημήτρης Γαϊτάνης και κ. Σπύρος Παπαϊωάννου.

Παρουσιάσθηκε η κατάσταση της Κοινωνικής Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, το οικοσύστημα της Κοινωνικής Οικονομίας και το σύστημα πιστοποίησης προσόντων επαγγελματικών δεξιοτήτων. Οι εταίροι παρουσίασαν τις δραστηριότητες τους στις χώρες τους και την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα.

Το επίπεδο της εκπαίδευσης ήταν πολύ υψηλό, σε πανεπιστημιακό επίπεδο και είχε χαρακτηριστικά συνεργατικότητας και διαδραστικότητας.

Σημαντική απήχηση είχε η παρουσίαση των επαγγελματικών δομών του ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο», ως κοινωνικές επιχειρήσεις στην κοινότητα.

Στη λήξη του εκπαιδευτικού διημέρου, όλοι συμφώνησαν ότι η κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα, αποτελεί βασικό κορμό για την εθνική οικονομική ανάπτυξη στο μέλλον. Το εκπαιδευτικό υλικό που δημιουργήθηκε από το πρόγραμμα INNOVENTER, αποτελεί χρήσιμο και καινοτόμο εργαλείο γι αυτούς που θέλουν να ενημερωθούν ή/και να εμπλακούν στον τομέα αυτόν.




Total
0
Shares
Previous Article
kinimatografoskarditsa

Νέες ταινίες στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας

Next Article
fanis Maria Xatziara slide

Φάνης Στάθης: «Η Μαρία Χαντζιάρα-Καρκανιά αντιπροσωπεύει το νέο που παλεύει με την καθημερινότητα!»

Related Posts