Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ημερίδα στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα: Ορεινός τουρισμός – Covid 19 – Προβλήματα και Προοπτικές

Ημερίδα στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα: Ορεινός τουρισμός – Covid 19 - Προβλήματα και Προοπτικές

Ημερίδα στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα: Ορεινός τουρισμός – Covid 19 – Προβλήματα και Προοπτικές

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (29/8) Ημερίδα που οργανώθηκε από το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα στο Νεοχώρι (ξενοδοχείο «Νεβρός») με θέμα «Ορεινός τουρισμός – Covid 19 – Προβλήματα και Προοπτικές». Λόγω κορονοϊού η ημερίδα ήταν κλειστή για το κοινό και έγινε με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας. Συντονιστής της συζήτησης και οικοδεσπότης, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νάνος.

Στην ημερίδα παρέστησαν και μίλησαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας, η βουλευτής Α. Σκόνδρα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κ. Νούσιος, ο δήμαρχος Καρδίτσας Β. Τσιάκος, ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα Yossi Amrani, ο αντιπρόεδρος του Ελληνο – Ισραηλινού Επιμελητηρίου Α. Δασκαλόπουλος.

Από τους εκπροσώπους της Καρδίτσας ήταν ο πρόεδρος του ΕΒΕΚ Κ. Ζυγογιάννης, ο πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας Μαν. Στεργιόπουλος, η αντιδήμαρχος Δήμου Λίμνης Πλαστήρα Β. Ξηροφώτου, ο πρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης «Επινόηση» του δήμου Λίμνης Πλαστήρα κ. Π. Μπουραζάς και ο γραμματέας του Δήμου Β. Μπράντζος. Εκ μέρους των επιχειρηματιών του Τουρισμού της λίμνης μίλησε η κ. Γ. Ζευγαρά και μέλη της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Λίμνης Πλαστήρα. Τέλος το λόγο πήραν οι κ.κ. Μπουραζάς και Καπετανάκης.

Τα συμπεράσματα της Ημερίδας: 

  1. Ο Ορεινός Τουρισμός αποτελεί ευκαιρία για ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας και την μείωση της εποχικότητας του Τουρισμού.
  2. Η λίμνη Πλαστήρα έχει δυνατότητες και προοπτικές να καταστεί σημείο αναφοράς και πρότυπο ανάπτυξης του ορεινού τουρισμού.
  3. Ο εναλλακτικός τουρισμός, ο αθλητικός τουρισμός, οι νέες μορφές τουρισμού εμπειρίας, με την οφειλόμενη ποιότητα, εξωστρέφεια καινοτομία, είναι στοιχεία και εργαλεία Ανάπτυξης για τις ορεινές περιοχές.
  4. Οι επενδύσεις οφείλουν να είναι στοχευμένες, σε νέα θεματικά και άλλα πάρκα που συνεισφέρουν στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και δημιουργούν προστιθέμενη αξία.
  5. Το κράτος πρέπει να σκύψει στα προβλήματα της λίμνης Πλαστήρα, εξασφαλίζοντας το θεσμικό πλαίσιο της Ανάπτυξης, αίροντας τα φανερά λάθη και τις στρεβλώσεις του Παρελθόντος.
  6. Η χρηματοδότηση έργων υποδομής που έχει ανάγκη ο τόπος οφείλει να γίνει με όρους σύγχρονους και με βάση την αρχή της κοινωνικής αποδοτικότητας και της υπεραξίας που θα αφήσουν στις τοπικές κοινωνίες και όχι με τοπικιστικά ή πολιτικώς ξεπερασμένα κριτήρια.
  7. Τοπική αυτοδιοίκηση και φορείς να συνεργαστούν συνενώνοντας οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους, για το βέλτιστο αποτέλεσμα.
  8. Η προστασία του Περιβάλλοντος οφείλει να αναγνωριστεί ως υψηλή πολιτική προτεραιότητα, διασφαλίζοντας την ακεραιότητα του Φυσικού και Ανθρωπογενούς Περιβάλλοντος.
  9. Ιστορία, Τέχνη και Πολιτισμός αποτελούν ποιοτικά στοιχεία για την ανάπτυξη του Τουρισμού τα οποία οφείλουμε με σεβασμό να εντάσσουμε στις επενδυτικές και άλλες πολιτικές επιλογές μας.
  10. Η λίμνη Πλαστήρα μπορεί να αποτελέσει τόπο συνάντησης νέων από την Ελλάδα και την Ευρώπη, ως σημείο αναφοράς για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.



Total
0
Shares
Previous Article
agorastos 14 1

6,12 εκ ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας σε νοικοκυριά για εγκατάσταση συστημάτων φυσικού αερίου

Next Article

Γενική συνέλευση ΕΛΜΕ Καρδίτσας