Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ημερίδα «Μέλισσες , επικονιαστές και άνθρωπος»

 

Το ΚΠΕ Μουζακίου σε συνεργασία με το Σύλλογο μελισσοκόμων Καρδίτσας και τον οργανισμό ΕΛΓΟ Δήμητρα πραγματοποίησαν ημερίδα την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 και ώρα 18.30 στο εργατικό κέντρο Καρδίτσας. Την ημερίδα παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί αλλά κυρίως αρκετά μέλη του συλλόγου μελισσοκόμων Καρδίτσας και της ευρύτερης περιοχής στους οποίους εξάλλου και απευθυνόταν.

Ο πρόεδρος των μελισσοκόμων  Καρδίτσας, κ. Γαλατσιάτος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στους σκοπούς και τις προσπάθειες που καταβάλλει το Δ.Σ. των μελισσοκόμων για την αρτιότερη λειτουργία, αλλά και τη λύση διαφόρων προβλημάτων. Τόνισε την ποιότητα του Ελληνικού μελιού σε σχέση με τα εισαγόμενα , κυρίως από τη Κίνα. Στην εισήγησή του που είχε τίτλο «Προϊόντα κυψέλης» επεσήμανε ειδικότερα τα οφέλη από το μέλι, και τα υπόλοιπα προϊόντα κυψέλης. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στη σύστασή τους τις ιδιότητες και τη χρήση τους.

Ο κ. Ντάνης, υπεύθυνος  του ΚΠΕ Μουζακίου  εισηγήθηκε το θέμα « Αναζητώντας την αξία της επικονίασης»  Ανέφερε ότι η λειτουργία της επικονίασης με τα έντομα υπάρχει πριν από 200 και παραπάνω  εκατομμύρια χρόνια. Τα ζώα επικονιαστές με κυριότερα τα έντομα, απειλούνται σήμερα από τους τρόπους που χειρίζεται ο άνθρωπος το περιβάλλον. Σαν συνέπεια προβάλλει η απειλή για μείωση της αγροτικής παραγωγής και η πείνα. Στη συνέχεια ανάπτυξε τους τρόπους που προτείνονται σε παγκόσμιο επίπεδο για αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

 Ο κ. Κορομπίλιας, εκπρόσωπος του ΕΛΓΟ Δήμητρας ανέπτυξε το θέμα «To μέλι σαν τρόφιμο» παρουσίασε αναλυτικά την σύσταση του μελιού και τις ιδιότητές του, όπως τη βακτηριοστατική , την αντιοξειδωτική, την θερμιδική και άλλες. Τόνισε την ποιότητα του Ελληνικού μελιού που οφείλεται στην βιοποικιλότητα της Ελληνικής χλωρίδας άρα και την ποιότητα από το νέκταρ το οποίο χρησιμοποιούν οι μέλισσες. Επίσης αναφέρθηκε στο πως το χρησιμοποιούμε, και το χρόνο που μπορούμε να το χρησιμοποιούμε.

  Ακολούθησε  συζήτηση και τοποθετήσεις, όπου  οι εισηγητές  απάντησαν σε  ερωτήσεις και απορίες  των παρευρισκόμενων και αναπτύχθηκε  μεταξύ τους γόνιμος διάλογος, προβληματισμός και συζήτηση. Στην ημερίδα παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Κουρκούνας Βασίλειος εκπροσωπώντας το Δήμο Καρδίτσας.

imerida kpe 15.3.19 3

imerida kpe 15.3.19 4

imerida kpe 15.3.19 5

imerida kpe 15.3.19 1




Total
0
Shares
Previous Article
Υποδοχή Τιμίας Κάρας Αγίου Βησσαρίωνα στον Ι.Ν Αγ. Τριάδος Αγ. Βησσαρίωνα

Υποδοχή Τιμίας Κάρας Αγίου Βησσαρίωνα στον Ι.Ν Αγ. Τριάδος Αγ. Βησσαρίωνα

Next Article
panelladikes

Οι αλλαγές στο Λύκειο και το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ