Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ημερίδα με θέμα «Σχεδιάζοντας το Μέλλον της Λίμνης Πλαστήρα, μέσα από τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια»

Κατεπείγουσα δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου λίμνης Πλαστήρα Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου λίμνης Πλαστήρα Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου λίμνης Πλαστήρα την Πέμπτη 13 Ιουλίου Δήμος Λίμνης Πλαστήρα: Ευχαριστήριο στον Κυνηγετικό Σύλλογο Καρδίτσας και την IPA Καρδίτσας - Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα - Δήμος Λίμνης Πλαστήρα

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Σχεδιάζοντας το Μέλλον της Λίμνης Πλαστήρα, μέσα από τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια» το Σάββατο 12/3/2022 και ώρα 10.00 π.μ., στο Μορφοβούνι Λίμνης Πλαστήρα, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αντώνης Σαμαράκης»

Πρόκειται για την επίσημη έναρξη έργου του ΥΠΕΝ σύνταξης Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων του Δήμου τα οποία θα καθορίσουν το οικονομικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό Μέλλον της περιοχής μας. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου για την υλοποίηση του και γι αυτό μας ενδιαφέρουν οι ιδέες και οι προτάσεις σας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10:00 π.μ. Προσέλευση κοινού και επισήμων

10:15 π.μ. Καλωσόρισμα από το Δήμαρχο Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτη Νάνο, Χαιρετισμός από τον κ. Κ. Τσιάρα, υπουργό Δικαιοσύνης Χαιρετισμός από τον κ. Κ. Αγοραστό, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Χαιρετισμοί από Βουλευτές Καρδίτσας – Συντονιστή Αποκεντρωμένης

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

10:50 π.μ. «Πολιτικές Ανάπτυξης μέσα από τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια»

Ν. Ταγαράς – Γ. Αμυράς Υφυπουργοί ΥΠΕΝ (αναμένεται επιβεβαίωση)

11:00 π.μ. «Από την κρίση του «Ιανού», στη ευκαιρία Ανάπτυξης της Λίμνης Πλαστήρα και την επανεκκίνηση της Οικονομίας της Καρδίτσας»

Χρήστος Τριαντόπουλος, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό

11:10 π.μ. «Το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο και τα νέα δεδομένα στο σχεδιασμό των χρήσεων γης και της περιβαλλοντικής θωράκισης του Δήμου»

Ευθύμιος Μπακογιάννης, καθηγητής – Γ.Γ. Χωροταξίας ΥΠΕΝ

11:20 π.μ. «Τοπική Χωροταξία και Πρωτογενής Τομέας, μέσα από σύγχρονες αντιλήψεις για την Παραγωγή»

Δημήτρης Παπαγιαννίδης, – Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών ΥΠΑΤ

11:30 π.μ. «Ο πολεοδομικός σχεδιασμός βασικός παράγων αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης»

Σεραφείμ Πολύζος, καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

11:40 π.μ. «Προκλήσεις και Προοπτικές για το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα μέσα από τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια»

Παναγιώτης Νάνος, Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Καρδίτσας

11:50 π.μ. Τοποθετήσεις από εκπροσώπους Φορέων & παραγωγικών κλάδων Περιφερειακοί Σύμβουλοι – Δημοτικοί Σύμβουλοι – Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – ΕΒΕ Καρδίτσας – ΤΕΕ Καρδίτσας – ΑΝΚΑ. Εκπρόσωποι επιχειρηματιών Τουρισμού κ.α. παραγωγικών κλάδων Λίμνης Πλαστήρα – Εκπρόσωποι Συλλόγων – Φορέων – Πολίτες – κ.α.

12:40 μ.μ. Λήξη εκδήλωσης – δεξίωση με παραδοσιακά εδέσματα

14:00 μ.μ. Γεύμα επισήμων στη λίμνη Πλαστήρα

Οργάνωση: Δήμος Λίμνης Πλαστήρα

Δήμος Λίμνης Πλαστήρα
Total
0
Shares