Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ημερίδα με θέμα «Δημοτική Αγορά – Από το χθες στο αύριο»

earinh_giorth_fyshs oikosfaira

Στα πλαίσια της 5ης Εαρινής Γιορτής της Φύσης που θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Απριλίου

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ημερίδα με θέμα «Δημοτική Αγορά – Από το χθες στο αύριο» η οποία θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της 5ης Εαρινής Γιορτής της Φύσης που διοργανώνει, το διήμερο 9 και 10 Απριλίου, η ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για το περιβάλλον, τον άνθρωπο και την ποιότητα ζωής), σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Τμήμα Europe Direct της ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε. και άλλους τοπικούς φορείς.

Η ημερίδα θα γίνει την Κυριακή 10 Απριλίου, ώρα 10.30 πρωί, στο Αίθριο της Δημοτικής Αγοράς και θα περιλαμβάνει μια σειρά από σημαντικά θέματα μέσα από τα οποία το κοινό θα έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να ενημερωθεί, αλλά και να προβληματιστεί αναφορικά με το παρόν και το μέλλον της Δημοτικής Αγοράς.

Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Α΄. Τις εξής τρεις εισηγήσεις:

  • «Δημοτική Αγορά : ένας θεσμός σε παρακμή;» – 0μιλητής : Πολύβιος Γούζιος, αρχιτέκτονας – ζωγράφος.
  • «Δημοτική Αγορά– Μια προσέγγιση από ψηλά» – Ομιλητής : Βαγγέλης Κατσαρός, πολιτικός μηχανικός ο οποίος θα παραθέσει τις θέσεις – απόψεις της ΟικόΣφαιρας.
  • «Δημοτική Αγορά : Ένα νεωτερικό εμπορικό κέντρο» – Ομιλήτρια : Φωτεινή Λέκκα, υπεύθυνη Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Δήμου Καρδίτσας.

Β΄. Στην ημερίδα έχουν κληθεί και θα παραστούν για να καταθέσουν τις απόψεις τους για το παρόν και το μέλλον της Αγοράς, ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, καθώς και οι πρώην δήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Αρχοντής, Αθανάσιος Κανταρτζής, Δομήνικος Βερίλλης και Κώστας Παπαλός.

Γ΄ Πρώην ενοικιαστές και χρήστες καταστημάτων της Νέας Αγοράς κατά την περίοδο πριν την ανακαίνιση, θα καταθέσουν τις δικές τους μαρτυρίες, σκέψεις και αναμνήσεις.

Στόχος της ημερίδας είναι να υπάρξει μία ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τη χρήση της Δημοτικής Αγοράς, την κατάσταση που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια, αλλά και το ρόλο που θα μπορούσε πραγματικά να διαδραματίσει για την πόλη μας και όχι μόνο και μέσα από τις προτάσεις που θα κατατεθούν και τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και μέτρα. Επιδίωξη των διοργανωτών είναι η ημερίδα αυτή να αφήσει το δικό της πολιτιστικό αποτύπωμα, τα δε πρακτικά της θα καταγραφούν σε μια σύντομη αναμνηστική έκδοση.

Εκθεσιακή Αγορά – Συνεχίζονται οι αιτήσεις

Στο μεταξύ, η φετινή διοργάνωση θα περιλαμβάνει και Εκθεσιακή Αγορά Πιστοποιημένων Βιολογικών Προϊόντων, Ειδών Χειροτεχνίας και Οικολογικών Δραστηριοτήτων.

Η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων συμμετοχής συνεχίζεται. Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και η αίτηση δήλωσης είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της ΟικόΣφαιρας (www.oikosfaira.gr) στην Ενότητα : Εαρινή Γιορτή.

 ΠΡΟΔΡΟΜΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ:

Τη Δευτέρα 4 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί περιήγηση μαθητών της Α ΄ Τάξης του 5ου Λυκείου Καρδίτσας σε ιστορικά κτίρια του κέντρου της πόλης (Δημοτική Αγορά, Άρνη, Παλλάς).

Όλο το πρόγραμμα της 5ης Εαρινής Γιορτής θα ανακοινωθεί αναλυτικά μέσα στις επόμενες μέρες.

Για επικοινωνία και περισσότερες πληροφορίες :

Τηλ. 2441301179, 6932717677 και 6976017907, 2441028550 / e-mail : info@oikosfaira.gr / ιστοσελίδα : www.oikosfaira.gr.

5h_earinh_giorth_fyshs_afisa




Total
0
Shares
Previous Article

Παρουσίαση έρευνας για το προσφυγικό - μεταναστευτικό από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ)

Next Article

Το Ποτάμι Ν. Τρικάλων: Πούντα τα λεφτά Χρήστο Σιμορέλη;;; Πούντα;;