Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ημερίδα Ιστορίας & Πολιτισμού στην Πύλη

το Σάββατο 17 Ιουνίου με θέμα: «Ο τόπος – η Ιστορία-Οι άνθρωποι»

ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΣ

«Ο τόπος – η Ιστορία – Οι άνθρωποι»

Σας προσκαλούμε στην Πύλη, στο Πνευματικό Κέντρο, το Σάββατο 17 Ιουνίου του 2017 και ώρα 7:30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Συνέδριο του Δήμου Πύλης, στην Ημερίδα Ιστορίας και Πολιτισμού, με θέμα: «Ο τόπος – η Ιστορία-Οι άνθρωποι». 

Πρόγραμμα Ημερίδας 

  • 7:30 μ.μ-8:00 μ.μ – Χαιρετισμοί.
  • 8:00 μ.μ.- 8:15 μ.μ. – «Μνημειακή διαδρομή Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών μνημείων του Δήμου Πύλης και της ευρύτερης περιοχής», με εισηγητές την κ. Μαντζανά Κρυσταλλία, Αρχαιολόγο, Προϊσταμένη της  Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων και την κ. Μπαλογιάννη Ουρανία, Αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων.
  • 8:15 μ.μ.-8:25 μ.μ. – «Συνοπτική παρουσίαση της τουριστικής υποδομής του  Νομού Τρικάλων και του Δήμου Πύλης», με εισηγήτρια την Μπέκου Κωνσταντινιά, υπάλληλο του Τμήματος Προγραμματισμού του Δήμου Πύλης.
  • 8:25μ.μ.-8:45 μ.μ. «Τα διεθνή επιστημονικά προγράμματα της Ακαδημίας Γραμμάτων, Επιστημών και Τεχνών Costantiniana της Ρώμης, σε θέματα θρησκευτικού τουρισμού και οικονομικών επενδύσεων» με εισηγητή τον  Πρόεδρο της Ακαδημίας, Alessio Angelo Ferrari Comneno.
  • 8:45 μ.μ.-9:00 μ.μ- «Θρησκευτικός τουρισμός -η Οδός των Αγγέλων» με εισηγητή τον Ακαδημαϊκό, ιστορικό ερευνητή και συγγραφέα  κ. Κουδούνα Χάρη.
  • 9:00 μ.μ.-9:10 μ.μ – «Ενδεχόμενες συνεργασία ιταλικών και ελληνικών επιχειρήσεων, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας και των νέων τεχνολογιών» με εισηγητή τον αρχιτέκτονα και οικονομικό σύμβουλο της Ακαδημίας Γραμμάτων, Επιστημών και Τεχνών Costantiniana της Ρώμης, στον τομέα επενδύσεων και επιχειρησιακών προγραμμάτων, κ.  De Col Giancarlo.
  • 9:10 μ.μ..-9:30- Παρουσίαση τοπικών παραδοσιακών χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Πύλης.



Total
0
Shares
Previous Article

Επίσκεψη του Νέου Προϊσταμένου του Π.Κ. Πύλης κ. Τατσίνα στο Δήμαρχο Πύλης κ Μαράβα

Next Article

Εγκαίνια της Έκθεσης για τον Φιλελληνισμό και τους αγώνες των Ελλήνων στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας