Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ημερίδα για τον “Αείλανθο” (βρωμοκαρυδιά ή βρωμόδεντρο) στο Μουζάκι

imerida Aeilanthos Mouzaki slide

Κάθε σοβαρός δήμος (ευρωπαϊκός) έχει ως προτεραιότητα τις δομές του, διότι αυτές παράγουν πλούτο. Καθαριότητα, δρόμοι,  εξυπηρέτηση του πολίτη, υγεία, παιδεία.

Τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιαστεί και εξαπλωθεί  στη πόλη του Μουζακίου, ο Αείλανθος ο υψηλότατος (Ailanthus altissima), γνωστός  και ως «βρωμοκαρυδιά» ή «βρωμόδεντρο» στην ελληνική επικράτεια.

Συγκεκριμένα στο Μουζάκι ο Αείλανθος εισβάλλει σε οικόπεδα, ερείπια, ημιτελείς οικοδομές και πεζοδρόμια. Προτιμά εγκαταλελειμμένους αστικούς χώρους με δύσκολη πρόσβαση, όπου και εδραιώνεται.  Καταφέρνει και φυτρώνει μέσα από μικρές ρωγμές στο τσιμέντο, εξαπλώνεται ταχύτατα και απειλεί το αστικό μας τοπίο με υποβάθμιση.  Σχηματίζει πυκνές, απροσπέλαστες συστάδες καταπνίγοντας κάθε άλλη βλάστηση, είτε επισκιάζοντας τα παρακείμενα φυτά, είτε εκκρίνοντας τοξικές ουσίες από τις ρίζες του.  Αποτελεί επίσης κίνδυνο και για την κυκλοφορία των οχημάτων λόγω παρεμπόδισης της ορατότητας.

Η Κοινότητα Μουζακίου κατανοώντας ότι, η ενημέρωση του κοινού είναι βασική συνιστώσα της αντιμετώπισης του προβλήματος, οργανώνει ημερίδα σε συνεργασία με το Δήμο Μουζακίου και το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Μουζακίου.

Προσκαλέσαμε  τον κ. Παύλο Μπουχάγιερ, Επίκουρο Καθηγητή στο Τμήμα   Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Ιονίου Πανεπιστημίου και Πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, γνώστη της αντιμετώπισης του προβλήματος.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Πέμπτη 3 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 στην αίθουσα του ΚΠΕ ,που βρίσκεται στη Μαθητική Εστία Μουζακίου.

Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην ημερίδα γνωρίζοντας ότι το πρόβλημα του Αείλανθου μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με συντονισμένη κοινωνική δράση.

Ο  Πρόεδρος της Κοινότητας Μουζακίου

Αχιλλέας Καταραχιάς


imerida Aeilanthos Mouzaki

vromokaridia

vromokaridia 2




Total
0
Shares
Previous Article

Ενημερωτικό δελτίο αδικημάτων και συμβάντων στη Θεσσαλία

Next Article
gs gomfoi1

Ο Γ.Σ. Γόμφων «κλείδωσε» πρωτιά στον όμιλο!