Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ημερίδα για το αστικό πράσινο στα πλαίσια της 16ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας

«Ο ρόλος του πολίτη στην αναβάθμιση του αστικού πρασίνου» είναι το θέμα της ενδιαφέρουσας ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στο αμφιθέατρο του πρώην 1ου Λυκείου Καρδίτσας (απέναντι από το Παυσίλυπο), στα πλαίσια της 16ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας που οργανώνει  η ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής) με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, το Δήμο Αργιθέας, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Καρδίτσας, την Αναπτυξιακή Καρδίτσας, Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α., το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου και το Κέντρο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων. Χορηγός επικοινωνίας η ΕΡΤ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.  

Καταξιωμένοι επιστήμονες θα αναλύσουν μια σειρά από σημαντικά ζητήματα, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με το πώς μπορούν οι πόλεις στις οποίες ζούμε να γίνουν πιο βιώσιμες, αλλά και το πώς μπορούν οι ίδιοι να συμβάλουν προς την κατεύθυνση αυτή.

Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα της ημερίδας έχει εξής :

Προεδρείο: Δημήτρης Αραμπατζής, Ευάγγελος Κατσαρός, Λίνα Σπυροπούλου

10:30-11:00 Προσέλευση – καφές

11:00-11:15 Χαιρετισμοί

11:15-11:35 «Τα γραμμικά πάρκα ως μέσο διασύνδεσης των ανοιχτών αστικών χώρων και ο ορθολογικός σχεδιασμός τους για την αξιοποίηση και την εξοικονόμηση πόρων»

Εισηγητής: Χρήστος Λύκας, Επίκουρος Καθηγητής, Διευθυντής του Εργαστηρίου Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

11:35-11:55 «Αστικό πράσινο: Παραδείγματα αυτo-διαχείρισης από την Ελλάδα»

Εισηγητές: Φωτεινή Νασιώκα, Υπ. Διδάκτωρ, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Πασχάλης Αρβανιτίδης, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

11:55-12:15 «Η χρήση της παρόχθιας δασικής βλάστησης ως αστικό και περιαστικό πράσινο. Η περίπτωση του παρόχθιου δάσους της Παπαράντζας»

Εισηγητής: Γεώργιος Σπ. Ευθυμίου, Επίκουρος Καθηγητής Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας Τμήμα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος

12:15-12:35 «Η καινοτόμος συμμετοχή των πολιτών στην προστασία και ανάδειξη χώρων αστικού πρασίνου»

Εισηγητής: Αχιλλέας Πληθάρας, Υπεύθυνος ευαισθητοποίησης πολιτών WWF Ελλάς

12:35-13:15 Ερωτήσεις – Τοποθετήσεις – Συζήτηση

Σε όλους όσοι θα λάβουν μέρος θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Τα συμπεράσματα της ημερίδας θα «τροφοδοτήσουν» ένα ανοιχτό εργαστήρι πράσινου που πρόκειται να ξεκινήσει τη Δευτέρα 26/9/2016 στην πλατεία Καμινάδων, στις 10.00 το πρωί.

 afisa-16hs-oikologikhs




Total
0
Shares
Previous Article

Γιώργος Κωτσός: «Θεσμός για την Καρδίτσα η Οικολογική Γιορτή»

Next Article

Συνελήφθη 30χρονος στην Καρδίτσα για κλοπή

Related Posts