Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ημερίδα για την κτηνοτροφία στο Διάσελο

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου, στο Διάσελο Τρικάλων, έλαβε χώρα ημερίδα για την κτηνοτροφία που διοργάνωσε η «Αναπτυξιακή Τρικάλων ΑΑΕ Ο.Τ.Α» (ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε.), σε συνεργασία με το Δήμο Φαρκαδόνας και το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας. Η Εκδήλωση ανήκει σε ένα ευρύτερο πλαίσιο παρόμοιων ενεργειών με στόχο να ενημερωθούν οι τοπικοί φορείς και να γίνει διαβούλευση πάνω στο νέο Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER της Π.Ε. Τρικάλων για την περίοδο 2014-2020. Στην αναπτυξιακή πρόταση παρέμβαση έκανε ο καθηγητής του Πανεπιστήμιου της Θεσσαλίας κ. Γούσιος Δημήτριος που έχει ως γνωστικό αντικείμενο την «Ανάπτυξη και Χωροταξία του Ύπαιθρου Χώρου».

Παρόν ήταν κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στο οποίο συμμετείχαν ο Βουλευτής κ. Σιμορέλης  Χρήστος, ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Τρικάλων κ. Νταούλας Σταύρος, ο Αναπληρωτής Συντονιστής κ. Μπάτζιος Χρήστος και ο υπεύθυνος του τμήματος αγροτικής ανάπτυξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Τρικάλων κ. Μουργελάς Μπάμπης.

Στην παρέμβαση του ο Βουλευτής αναγνώρισε ότι το μοντέλο ανάπτυξης που είχαμε για πολλά χρόνια στην Ελλάδα απέτυχε, οδήγησε σε περιβαλλοντικές καταστροφές και ώθησε μεγάλο μέρος της κοινωνίας στη φτωχοποίηση. Η Κυβέρνηση προωθεί ένα εναλλακτικό μοντέλο κοινωνικής επιχειρηματικότητας, βασισμένο στον πυλώνα της δίκαιης ανάπτυξης, με σωστή αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων και συνεργασία όλων των φορέων. Αν ο πρωτογενής τομέας καταφέρει να οργανωθεί σε ομάδες παραγωγής, μπορεί να πετύχει μείωση του κόστους, ορθότερη αξιοποίηση της χρηματοδότησης και καλύτερες παρεχόμενες υπηρεσίες. Σε αυτή την προσπάθεια κινούνται και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε η κυβέρνηση την προηγούμενη περίοδο μέσα από τον αναπτυξιακό νόμο. Στόχος το επόμενο διάστημα, μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό πλαίσιο, είναι η βελτίωση της πραγματικής οικονομίας με την αξιοποίηση όλων των υπαρχόντων εργαλείων. Τέλος είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιούνται τέτοιες ημερίδες διαβούλευσης, ώστε οι πολίτες να ενημερώνονται και να γίνεται ουσιαστική ανταλλαγή ιδεών, απόψεων και προτάσεων πάνω στην αγροτική ανάπτυξη και την κτηνοτροφία.

hmerida_ktinotrofia_diaselo_3

hmerida_ktinotrofia_diaselo_2




Total
0
Shares
Previous Article

Αποκαλυπτήρια προτομής Λευτέρη Ευαγγέλου, εκδήλωση μνήμης στη Ρεντίνα

Next Article

Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας: «Μαύρα Διαμάντια (Diamantes Negros)»