Ημερίδα για την έξυπνη εξειδίκευση στο Βόλο

Ημερίδα Επιχειρηματικής Ανακάλυψης για την Εξειδίκευση των Δράσεων στο μέταλλο και τα Δομικά Υλικά, το Περιβάλλον, την Ενέργεια και τον δημιουργικό Τουρισμό στο Βόλο

Το μέταλλο και τα Δομικά Υλικά, το Περιβάλλον, η Ενέργεια και ο δημιουργικός Τουρισμός είναι τα αντικείμενα θεματικής ημερίδας επιχειρηματικής ανακάλυψης που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο αύριο Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο «Domotel Xenia», με αντικείμενο για την εξειδίκευση των δράσεων στις Προτεραιότητες της RIS3 Θεσσαλίας.

Η Ημερίδα που θα ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι, διοργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας και το Αυτόνομο Γραφείο RIS3 στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών δράσεων για την εφαρμογή της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3).

Σκοπός της Ημερίδας είναι η παρουσίαση, καταγραφή και συζήτηση προτάσεων και ιδεών για θέματα έρευνας , καινοτομίας και νέων τεχνολογιών, που αφορούν στο μέταλλο και τα Δομικά Υλικά, το Περιβάλλον, την Ενέργεια και τον δημιουργικό Τουρισμό.

Εκπρόσωποι της ερευνητικής, επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας, συνεργάζονται για το σχεδιασμό των δράσεων που πρέπει και μπορούν να υλοποιηθούν για τη δημιουργία δυναμικών επιχειρήσεων, συμμαχιών επιχειρήσεων, για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και θέσεων απασχόλησης.

Αντίστοιχη διαδικασία διενεργείται στην Θεσσαλία την τρέχουσα περίοδο για όλες τις Προτεραιότητες της RIS3, ως τελικό και απαραίτητο στάδιο για την κατάρτιση του Εξειδικευμένου Σχεδίου Δράσης και ετοιμότητα έκδοσης Προσκλήσεων του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 προς ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και ερευνητικούς και ακαδημαϊκούς φορείς.

Οι ερευνητικοί, επιστημονικοί και συλλογικοί επιχειρηματικοί φορείς, παρακαλούνται να μεριμνήσουν για την ενημέρωση όλων των μελών τους, προκειμένου να συμμετέχουν στη διαδικασία όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Ιδιαιτέρως κρίσιμη κρίνεται η συμμετοχή στην Ημερίδα επιχειρηματιών, νέων επαγγελματιών, νέων επιστημόνων, ερευνητών και ομάδων επιχειρηματιών, που γνωρίζουν τις ιδιαίτερες ανάγκες και τις δυνατότητες ανάπτυξης και εξειδίκευσης της περιοχής, με δράσεις έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας για τις δραστηριότητες των προτεραιοτήτων που θα συζητηθούν.

Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου είναι διαθέσιμη ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής προτάσεων στο URL ris3.thessaly.gov.gr προς εξειδίκευση των οκτώ προτεραιοτήτων της Στρατηγικής έξυπνης εξειδίκευσης. Επίσης, για την καλύτερη ενημέρωση λειτουργούν ήδη σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: www.facebook.com/RIS3-Thessaly και https://twitter.com/ris3thessaly.

Η τελευταία από τις τέσσερις θεματικές ημερίδες θα διεξαχθεί στη Λάρισα την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο «Divani Palace» με αντικείμενα το αγροδιατροφικό σύμπλεγμα και τις προηγμένες υπηρεσίες υγείας – αποκατάσταση.Total
0
Shares