Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ημερίδα Ενημέρωσης-Πρόσκληση Erasmus+ 2023 

enimerosi erasmus

Ημερίδα Ενημέρωσης-Πρόσκληση Erasmus+ 2023 

Βασική Δράση 1 & 2 –Τομείς Σχολικής Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), οργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση των προσκλήσεων υποβολής των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ 2023, την Παρασκευή 17/02/2023, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης Κατσίγρα στη Λάρισα.

Η ενημέρωση κάλυψε όλους τους τομείς και τις Βασικές Δράσεις του Erasmus+ 2023 από εκπροσώπους του ΙΚΥ ανά τομέα καθώς και από τους υπευθύνους προώθησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων της ΠΔΕ Λάρισας.

Στους χαιρετισμούς τους, η Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπ/σης Θεσσαλίας, κ. Βασιλική Ζιάκα, και ο Αν. Προϊστάμενος Δ/νσης Ειδικών Προγραμμάτων Διεθνών Υποτροφιών του ΙΚΥ, κ. Λεωνίδας Παπαστεργίου, επισήμαναν τη σπουδαιότητα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+, στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας. Στη συνέχεια, η Inclusion Officer, Προβολή και Αξιοποίηση Αποτελεσμάτων Erasmus+  κ. Ελίνα Μαυρογιώργου στοιχειοθέτησε τις Οριζόντιες Προτεραιότητες του Προγράμματος και τη Διάσταση της Ένταξης και Πολυμορφίας στα σχέδια Erasmus+. Έπειτα, οι υπεύθυνες της Βασικής Δράσης 1 / ΚΑ122 του ΙΚΥ, κ. Μαρία Αδαμοπούλου και κ. Μαριάννα Μπαντινάκη ανέλυσαν τα Σχέδια Βραχυχρόνιας κινητικότητας στους τομείς της Σχολικής εκπαίδευσης και Επαγγελματικής εκπαίδευσης & κατάρτισης και έδωσαν Τεχνικές Πληροφορίες για ORS – OID.

Στη συνέχεια, η Διαχειρίστρια σχεδίων ΚΑ1, στον Τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης κ. Κατερίνα Καραθεοδώρου παρουσίασε τις τεχνικές οδηγίες υποβολής  των αιτήσεων ΚΑ122, τα απαραίτητα έγγραφα καθώς και τα σημεία που χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Ο Συντονιστής Βασικής Δράσης 2, ΤCA Officer, του ΙΚΥ, κ. Τάσος Μπάρμπας, αναφερόμενος στις Συμπράξεις Συνεργασίας (ΚΑ220) ανέπτυξε τα Σχέδια καινοτομίας και καλών πρακτικών για όλους του τομείς Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκαν παραδείγματα καλών πρακτικών από δράσεις σχολείων που ήδη έχουν πραγματοποιήσει προγράμματα Erasmus+.

Μετά το πέρας των παρουσιάσεων, ακολούθησε συζήτηση όπου απαντήθηκαν ερωτήματα και απορίες που τέθηκαν από τους παρευρισκομένους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, εκπαιδευτικοί και στελέχη εκπαίδευσης, έπειτα από πρόσκληση της ΠΔΕ Θεσσαλίας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερομένων, σχετικά με την υλοποίηση προγραμμάτων Erasmus+.

enimerosi erasmus 1 enimerosi erasmus 2 enimerosi erasmus 3
Total
0
Shares
Previous Article
erga podilatodromos Trikala new

Δ. Τρικκαίων: Νέα πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομος σε τμήματα των οδών Καρδίτσης – Πύλης

Next Article
agrotes forovoltaika dorean revma perifereia

Δωρεάν ρεύμα σε χιλιάδες αγρότες με φωτοβολταϊκό πάρκο σε αρδευτικά κανάλια

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”