Ηλίας Καυκούλας: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος για το Δήμο Μουζακίου με το συνδυασμό «Νέα Πορεία» Φάνη Στάθη

Share

Ηλίας Καυκούλας: Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος για το Δήμο Μουζακίου με το συνδυασμό «Νέα Πορεία» Φάνη Στάθη

Αγαπητές συμπολίτισσες,  αγαπητοί συμπολίτες :

    Ορμώμενος από την αγάπη μου για τον τόπο μου, την ανησυχία μου για το μέλλον μας, τις δυνατότητες και τις γνώσεις μου, την εμπειρία μου από το δημόσιο τομέα και τις διοικητικές μου ικανότητες, την παρότρυνση ανθρώπων που σέβομαι, εμπιστεύομαι και αγαπώ, αλλά και το ένστικτό μου, αποφάσισα να αποδεχτώ την πρόσκληση του νυν Δημάρχου Φάνη Στάθη και να  κατέλθω στον πολιτικό στίβο, λαμβάνοντας μέρος στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό της «Νέας Πορείας», αψηφώντας ταυτόχρονα τις σύγχρονες σειρήνες της ισοπέδωσης, του μηδενισμού, της απραξίας και της απαξίας.

    Με τον Φάνη Στάθη, καθώς και με συνυποψηφίους μου, μας συνδέουν κοινές αξίες, οράματα, ανησυχίες και προβληματισμοί.

   Μοιραζόμαστε την ίδια αγωνία για την προοπτική του τόπου μας, την καθημερινότητα των συνδημοτών μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Θέλω και ζητώ:

  • Να εμπιστευτούμε  τους νέους μας και να επενδύσουμε στην παιδεία, προσφέροντάς τους τα απαραίτητα εφόδια, τον κατάλληλο εξοπλισμό και τις γνώσεις στις νέες τεχνολογίες, εμφυτεύοντάς τους, ταυτόχρονα, την αγάπη και το σεβασμό για τον τόπο μας, τον συνάνθρωπο και τα ζώα, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την ιστορία, τη δικαιοσύνη και την τιμιότητα, ώστε η επόμενη γενιά να έχει ένα μέλλον με καλύτερες συνθήκες ζωής, με αρχές, με ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες. Γιατί η παιδεία είναι το ποιο ισχυρό όπλο για να αλλάξεις τον κόσμο!
  • Να συμπαρασταθούμε στους γονείς και μέσα από ημερίδες και διάλογο,  μαζί με τα παιδιά μας  να κατανοήσουμε τις ανάγκες της εποχής και τις επιταγές της σύγχρονης κοινωνίας, για να μπορέσουμε να λάβουμε τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις για τον μέλλον μας και κατ’ επέκταση και του Δήμου μας.
  • να υπάρχει πρόνοια  σε εργασιακά θέματα και εργασία για όλους τους δημότες μας.
  • να υπάρχει πρόνοια  σε θέματα υγείας και υγιεινής.
  • οι υποδομές του Δήμου μας, στο σύνολο των διαμερισμάτων που τον απαρτίζουν, να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, φροντίζοντας για την εύρυθμη λειτουργία τους και τη συντήρηση τους.
  • να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες της τεχνολογίας σε συνδυασμό με τις γνώσεις και την εμπειρία των ανθρώπων μας και σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, να αυξήσουμε και να βελτιώσουμε τις παροχές του Δήμου προς τους δημότες.
  • να προβάλλουμε επαρκώς και διαρκώς τον Δήμο μας, ώστε να αναδειχτούν οι ομορφιές του, τα ιστορικά μνημεία του και η πολιτιστική του ταυτότητα, τα εξαιρετικά προϊόντα του και οι δυνατότητές του για αθλητικές και υπαίθριες δραστηριότητες.
  • να επενδύσουμε στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας, με την παροχή υψηλού επιπέδου προϊόντων και υπηρεσιών, με σκοπό την προσέλκυση τουριστών διαφορετικών προτιμήσεων και την ανάδειξη του Δήμου μας σε εξαιρετικό προορισμό .

Με όλες αυτές τις προθέσεις, τους στόχους και τα οράματα, θέτω υποψηφιότητα στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές και ζητώ την στήριξη σας, με την ψήφο σας στο πρόσωπό μου, ώστε να μου δώσετε την ευκαιρία και τη δύναμη να προσφέρω το μέγιστο των δυνατοτήτων μου και μαζί να πετύχουμε όλους τους στόχους που θα θέσουμε για να φέρουμε τα καλύτερα στο Δήμο μας.

Είμαι εδώ για να σας ακούσω, να συζητήσουμε, να συνεργαστούμε και να φτιάξουμε μαζί το Δήμο Μουζακίου που ονειρευόμαστε. Χωρίς πολλές υποσχέσεις, κούφια λόγια, διαχωρισμούς, αλαζονικές συμπεριφορές και αδιαφάνεια.   Είμαι εδώ γιατί απλά είμαι εσείς, είμαι ένας από εσάς.

Σας κοιτώ στα μάτια με ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη, όπως συνηθίζω να σας κοιτώ όλα τα χρόνια της ζωής μου και σας μιλώ όπως πάντα με καθαρές κουβέντες. Πιστεύω ότι μαζί θα πορευτούμε στην επόμενη μέρα για το Δήμο μας. Σε ένα Δήμο ανοιχτό για όλους και με τη συμμετοχή όλων μας. Με το Δήμαρχο μας κοντά σε όλους τους συνδημότες μας  και τον τόπο μας.

Και με το ίδιο καθαρό και ειλικρινές βλέμμα θα σας κοιτάζω στα μάτια και στο τέλος της θητείας μας, γιατί:

  • Θα έχω αγωνιστεί για όλα αυτά χωρίς εκπτώσεις,
  • δε θα σας έχω προδώσει και
  • δεν θα έχω ξεχάσει και τις προτροπές της κλασσικής μας παιδείας:

«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει».

Και σε ελεύθερη μετάφραση:

  1. Ο άρχων πρέπει να έχει κατά νουν τρία πράγματα: πρώτον, ότι διοικεί ανθρώπους (με τις ατέλειες και τις αδυναμίες τους, με παράπονα δίκαια ή και παράλογα, αλλά πάντως πνευματικά όντα και όχι αντικείμενα).
  2. Δεύτερον, ότι διοικεί σύμφωνα με τους υφιστάμενους νόμους της πολιτείας (γραπτούς και άγραφους) και συνεπώς είναι απαράδεκτο να εκτρέπεται σε υπερβασίες, αυθαιρεσίες και  αδικίες.
  3. Τρίτον, ότι δεν είναι αιώνιος άρχων, κάποτε θα εκπέσει της αρχής και πρέπει ως εκ τούτου, να είναι πολύ προσεκτικός, ώστε όταν απομακρυνθεί από την εξουσία να έχει αφήσει πίσω του αγαθές εντυπώσεις, τόσο για τις ικανότητές του, όσο και για τις αρετές του.

=================================================================================================================================================================================

Σύντομο βιογραφικό:

Ονομάζομαι Ηλίας Καυκούλας του Βασιλείου και της Αικατερίνης και είμαι 52 ετών

Γεννήθηκα στο Πετρωτό Αργιθέας (Λιάσκοβο) και διαμένω μόνιμα στο Μουζάκι.

Πέρασα τα μαθητικά μου χρόνια στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Μουζακίου.

Εργάζομαι ως  Διοικητικός υπάλληλος σε Σωφρονιστικά Καταστήματα.

Διετέλεσα Υποδιευθυντής και Διευθυντής του Σωφρονιστικού Καταστήματος  Τρικάλων και Γραμματέας στο Α.Κ. Κασσάνδρας Χαλκιδικής, Τρικάλων, Δομοκού, Ειδικού Κέντρου Υγείας και Γρεβενών.

Έλαβα μέρος σε σεμινάρια διοίκησης Δημόσιου Τομέα, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας , ηλεκτρονικών, προστασίας και ασφαλούς πλοήγησης, μελισσοκομικής και προστασίας του περιβάλλοντος.

Έχω ιδιαίτερη ευαισθησία για το περιβάλλον, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μου, την ιστορία μας  και τον πολιτισμό μας.

Είμαι εθελοντής αιμοδότης, αδειούχος ραδιοερασιτέχνης,  φιλόζωος και μελισσοκόμος.

Λάτρης της τεχνολογίας και των εφαρμογών της.

Είμαι παντρεμένος με τη Στέλλα Χάμου νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας Πύλης και έχω ένα γιο το Βασίλη,  φοιτητή στον τομέα των χρηματοοικονομικών – λογιστικών.

Δείτε επίσης